x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Baietii din Blue, la un pas de despartire

Baietii din Blue, la un pas de despartire

de Cristiana Stamatescu    |    13 Aug 2005   •   00:00
Baietii din Blue, la un pas de despartire

Baietii din Blue iau cu asalt clasamentele, insa piesa "Only Words I Know" ar putea fi ultimul lor hit. Vantul despartirii a inceput deja sa sufle...

Baietii din Blue iau cu asalt clasamentele, insa piesa "Only Words I Know" ar putea fi ultimul lor hit. Vantul despartirii a inceput deja sa sufle...

Morandi, DJ Project, Shakira si Rob Thomas par sa fi ajuns la un armistitiu. Asa ar putea gandi cineva privind podiumul celei mai recente editii a Romanian Top 100 Singles Chart. In competitia muzicala insa, nu exista armistitii. Pozitiile celor patru de la varf sunt serios amenintate de Black Eyed Peas, Akon, Despina Vandi sau Mandinga. Oricare din aceste piese are potentialul necesar sa ajunga mai sus decat pozitia ocupata la aceasta editie. Oricum ar fi, daca la editia urmatoare Morandi se va afla tot pe pozitia actuala, el va egala recordul in materie, detinut de Activ (9 saptamani ca no. 1). Performanta ii este la indemana, in ultima perioada el reusind sa se mentina in atentia presei si a publicului, gratie lansarii piesei "Beijo uh la la" pe mai multe piete internationale.

Tot din cea mai recenta editie a clasamentului muzical national al Romaniei trebuie remarcata performanta trupei Blue. Cu cel mai recent single al lor, baietii ocupa pozitia 44 si obtin titlul de "cea mai mare urcare a saptamanii". Piesa "Only Words I Know" este insa "cantecul de lebada" al trupei britanice. Deja au aparut inerentele declaratii ale fostilor membri, care sustin ca trupa nu era nici pe departe asa de buna pe cat se credea, declaratii ce arata ca nu mai este loc de intoarcere si ca despartirea trupei este "pe bune".

ULTIMII INTRATI. Cealalta performanta ce trebuie remarcata la aceasta editie de top, "cea mai mare noua intrare a saptamanii", ii apartine veteranului muzicii tehno-house Tom Novy. Alaturi de Lima, el aduce in topuri piesa "Take It", un hit foarte potrivit cu anotimpul in care ne aflam. Noile intrari ale saptamanii (destule) sunt impartite intre artistii straini si cei de pe la noi. Una la ei - Gala cu "Faraway", doua la noi - "M-ai mintit" - Negrutu cu Simona Nae - si "Superstar" - Activ. Pe acelasi principiu al "dreptei imparteli" se strecoara in top Natalie Imbruglia, Coldplay, Vali Barbulescu si Delia. Cel putin in cazul artistilor romani, piesele sunt "ultima sansa" la ocuparea unui loc intr-un eventual "Top al Verii 2005" sau piese ce vor sfarsi pe diversele compilatii pe care casele de discuri se vor inghesui sa le scoata la toamna. Asta nu inseamna ca surprize nu pot aparea. La urma urmei, Negrutu este nimeni altul decat Mihai Budeanu de la 3rei Sud Est. Premise deci exista, cel putin in cazul acestei piese, mai ales ca nici Simona Nae nu "zice" rau.

×
Subiecte în articol: cultura