x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Baritonul ADRIAN MĂRCAN cântă în premieră la Sala Dalles, alături de tenorul ŞTEFAN von KORCH în concertul O SOLE MIO pe 29 Martie

Baritonul ADRIAN MĂRCAN cântă în premieră la Sala Dalles, alături de tenorul ŞTEFAN von KORCH în concertul O SOLE MIO pe 29 Martie

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Mar 2024   •   10:00
Baritonul ADRIAN MĂRCAN cântă în premieră la Sala Dalles, alături de tenorul ŞTEFAN von KORCH în concertul O SOLE MIO pe 29 Martie

Seria de concerte Musical Extravaganza continuă aducă stele ale operei şi operetei pe scena Sălii Dalles.

Invitatul lunii Martie este baritonul Adrian Mărcan, care i se alătură tenorului Ştefan von Korch, într-un program de canzonete şi zarzuele celebre. Cei doi solişti vor fi acompaniaţi de apreciatul pianist Alexandru Burcă, în concertul ce va avea loc pe 29 Martie.

Adrian Mărcan este bariton al Operei Naționale București cu o vastă activitate națională și internațională. A cucerit publicul cu interpretări pline de sensibilitate,profunzime și vigurozitate, iar printre rolurile sale de succes se numără Don Giovanni din „Don Giovanni ”, Figaro din „Bărbierul din Sevilla”, Contele Almaviva din „Nunta lui Figaro”, Marcello din „La Bohème,” Belcore din „Elixirul dragostei”, Enrico din „Lucia di Lammermoor”, Germont din ,, La Traviata", Rodrigo di Posa din ,, Don Carlo", Contele di Luna din ,, Il Trovatore " sau Escamillo din „Carmen" etc.

Pe lângă activitatea artistică din țară, a susținut numeroase turnee în străinătate cu operele din Brașov, Cluj , Iași ,Craiova în țări cum ar fi : Germania , Austria, Italia, Norvegia ,Spania ,Olanda ,Albania, Marea Britanie, dar și în Japonia.

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit abordarea unor roluri de dificultate aparte.

Înaintea concertului din Bucureşti, tenorul Ştefan von Korch va fi prezent pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş, unde va interpreta lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui Giacommo Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor. Şi tot pe plan naţional a performat recent la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

**Alexandru Burcă (Pianist) **

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical ‘Ion Dacian’ din București. Laureat a numeroase concursuri internationale. A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune,  Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’Filarmonica din Bacau,Muzeului Național de Artă , Kazakstan , Rusia, Moldova, Franta, Germania, Portugalia, Norwegia, Italia, Canada.

Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertul O SOLE MIO face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions.Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic faţă de cea de pe impozanta scenă a operei. Spectatorii sunt invitaţi să îşi admire soliştii preferaţi într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniştii MUSICAL EXTRAVAGANZA invită publicul într-un spaţiu cu tradiţie şi istorie în peisajul cultural şi urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.

Ca un arc peste timp, o frumoasă coincidenţă face ca protagoniştii concertului O SOLE MIO să fi cântat în ediţia din 2021 a Festivalului Virginia Zeani organizat la Târgu-Mureş.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

 

 

×