x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan Invitat Dan Pleșa

BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan Invitat Dan Pleșa

de Magdalena Popa Buluc    |    10 Apr 2024   •   12:00
BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan  Invitat Dan Pleșa

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă întâlnire din seria BookHub la MNAR.

Lecturi cu Nona Rapotan, care va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 16.00, la Muzeul Theodor Pallady (Str. Spătarului nr. 22). Invitatul acestei ediții va fi scriitorul Dan Pleșa. Dialogul va fi prilejuit de volumul „Miere neagră”, publicat de acesta în anul 2023 la Editura Vellant.

Moderatoarea întâlnirilor, Nona Rapotan, va analiza, ca de fiecare dată, sursele de inspirație ale autorului. În cazul scriitorului Dan Pleșa este vorba de nevoia de a scrie despre efectele regimului comunist românesc și motivele pentru care este importantă opoziția față de regimurile politice totalitare. Dat fiind că întâlnirea va avea loc într-o zi cu data de 13, se va aduce în discuție cât de multă șansă trebuie să aibă un scriitor, dar se vor spune și povești despre ghinioane și superstiții.

Dan Pleșa este editor, scriitor și jurnalist cultural. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Specializarea Scenaristică și critică de film. În anul 2012 a participat, alături de alți 50 de autori,  la scrierea celui mai rapid roman din lume numit „Moș Crăciun & co”, record omologat de Guinness Book. Este unul dintre fondatorii Editurii Vellant, unde a publicat volumul de autor „Povești de dragoste și neputință” în anul 2019. Totodată este unul dintre membri fondatori ai revistei „Iocan”, singura revistă de proză scurtă din România care apare în format tipărit.

Desfășurate lună de lună, întâlnirile „Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan” reprezintă o platformă de mediere între carte și artele plastice, în compania unor personalități din domeniul cultural. Accesul se face în baza biletului în valoare de 12 lei, la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public.

Muzeul Theodor Pallady găzduiește colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, care include un nucleu substanțial de picturi semnate de Theodor Pallady şi peste 800 de desene şi gravuri din perioada sa pariziană. Clădirea în care funcționează muzeul este cunoscută și drept Casa Melik, construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea și una dintre cele mai vechi şi frumoase case negustorești din Capitală.

 

×