x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Buricul Pamantului - Canta "alternativ balcanic"

Buricul Pamantului - Canta "alternativ balcanic"

de Alex Revenco    |    17 Sep 2006   •   00:00
Buricul Pamantului - Canta "alternativ balcanic"

4X4X4 ar putea fi o alta titulatura pentru cei 4 rockeri din Sibiu. Grupul a existat 4 ani, au urmat 4 ani de pauza si de 4 ani a fost reactivat.

4X4X4 ar putea fi o alta titulatura pentru cei 4 rockeri din Sibiu. Grupul a existat 4 ani, au urmat 4 ani de pauza si de 4 ani a fost reactivat.

Solistul vocal Elsis Matei este fondatorul grupului, infiintat in 1998, care in 2004 a iesit pe piata cu albumul de debut, "Generatia mea". Acest disc, inregistrat prin forte proprii, poate fi ascultat (si descarcat gratuit) pe net. Impreuna cu Viorel Costin - chitara, backing vocals, Adrian Tecoanta - tobe, si Rares Boros - chitara bas, Buricul Pamantului a inregistrat la Soft Records al doilea disc, "Suflet flamand" (2006), dupa care Rares a parasit formatia, fiind inlocuit de Mihai Buta. Trupa sibiana a fost in ultimii ani remarcata de toti iubitorii muzicii de calitate, fiind invitata la cele mai mari manifestari de gen de la noi: Rock la Mures, Peninsula, Stufstock. In restul timpului (si al anului) BP canta in cluburi, cucerind, de la un concert la altul, noi si noi fani. Muzica interpretata de Elsis & Co, este rock & funk & hard & etno, botezata de grup "alternativ balcanic", iar textele sunt inspirate din realitate, fiecare cantec avand un mesaj de transmis.

O’LAIE. Una dintre cele mai tari piese BP este "In Tara lui O’Laie", care are si un videoclip: "Parintii mi-au pus numele O’Laie, laie/ Eram 10 frati si-o singura baie/ Da’ ursitoarele mi-au zi ’cand vei fi mare, vei fi tare, tare, cel mai tare.../ Si-a zis tata ca mi-o da zestre cand m-oi insura/ O tara s-o conduc, s-o educ dupa mintea mea/ Sa fac ce vreau in ea, sa fac ce vreau cu ea/ Numele il voi schimba in... Tara lui O’Laie"

Extras de pe CD - "Ce tara frumoasa avem" e un hit

"Suflet flamand" a aparut in conditii de exceptie la Soft Records, unde boss-ul Romulus Arhire editeaza doar muzica de calitate. CD-ul contine 11 piese (compozitii Buricul Pamantului), clipul "Tara lui O’Laie" plus un booklet cu versurile cantecelor. "Ce tara frumoasa avem" este una dintre cele mai bune piese de pe disc, devenita hit, chiar daca o poti auzi doar la City FM, pentru ca celelalte statii FM nu o difuzeaza: "Ce tara frumoasa avem... de sarbatori/ Cu zeci de beculete colorate, atarnate pe... orfelinate/ Inauntru tristete, afara ... beculete.../ Beculete colorate sa-ti ia mintile oricum... furate!/ Cumparati , cumparati, nu ezitati/ Educati inghititi pana crapati..."

×
Subiecte în articol: cultura tara