x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 10 cărți celebre care au sub 100 de pagini

10 cărți celebre care au sub 100 de pagini

de Anastasia Paul    |    13 Mar 2024   •   09:45
10 cărți celebre care au sub 100 de pagini
Sursa foto: Unsplash.com

Dacă ești mereu ocupat și nu ai timp să citești, alege cărți de dimensiuni mai mici, care îți vor readuce pasiunea pentru lectură.

Iată 10 romane celebre care au sub 100 de pagini:

Arta războiului, de  Sun Tzu

Această carte străveche te inițiază în arta militară chineză, oferindu-ți tactici și strategii pe care le poți aplica și astăzi. Învățăturile lui Sun Tzu nu se referă doar la problemele militare, pot fi de folos și în afaceri, politică și în viața de zi cu zi.

Metamorfoza, de Franz Kafka

Romanul lui Franz Kafka prezintă povestea lui Gregor Samsa, care se trezește într-o dimineață transformat într-o insectă uriașă/ Kafka explorează astfel teme precum alienarea, identitatea și absurditatea existenței umane.

Inima întunericului, de Joseph Conrad

Acțiunea se desfășoară în Africa colonială, autorul urmărind călătoria lui Charles Marlow pe râul Congo, în căutarea negustorului de fildeș Kurtz. Romanul exploreaă întunericul din sufletul uman și partea rea a imperialismului. 

Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupery

Această carte pentru copii este o poveste despre un tânăr prinț care călătorește de pe o planetă pe alta învățând lecții valoroase despre iubire, prietenie și importanța de a privi lumea cu ochii sufletului.

Mașina timpului, de H.G. Wells

În această carte clasică SF, vedem două rase de oameni - Morlocks și Elois.

Ferma Animalelor, de George Orwell

Un roman clasic, sudiat astăzi la facultate. Orwell imaginează o fermă de animale pentru a reprezentat figuri politice variate și ideolofii, oferind o privire critică a totalitarismului și abuzului de putere. 

Poveste de Crăciun, de Charlse Dickens

Personajul Ebenezer Scrooge care este vizitat de fantome din trecut. Și ele revin în acest Crăciun. O poveste înduioșătoare de sărbători, care a devenit favorita a milioane de cititori. 

Cum gândește omul, de James Allen

James Allen ne învață despre puterea gândurilor și influența lor în viața noastră. El argumentează că dacă reușim să ne controlăm gândurile, ne putem controla destinul și atingem astfel succesul și fericirea.

Bătrânul și Marea, De Ernest Hemingway

Nuvela a primit prestigiosul premiu Pulitzer. Romanul spune povestea lui Santiago care se confruntă să prindă un rechin uriaș dar până la urmă acesta îi scapă.

Oameni și șoareci, de John Steinbeck

Acțiunea se desfășoară în timpul Marii Recesiuni, și urmărește prietenia improbabilă dintre doi lucrători imigranți, George și Lennie, și visul lor de a-și cumpăra o bucată de pământ. Temele majore ale romanului sunt singurătatea, prietenia și Visul American, ntează indiatimes.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: cărţi citit pagini