x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 1001 de zile care au schimbat lumea

1001 de zile care au schimbat lumea

de Sebastian S. Eduard    |    20 Dec 2012   •   10:37
1001 de zile care au schimbat lumea

După volume de mare anvergură precum “1001 de filme de văzut într-o viaţă”, “1001 de cărţi de citit într-o viaţă” sau “1001 de picturi de privit într-o viaţă”, Editura Rao vine cu un nou volum de aceeaşi deimensiuni enciclopedice. Avem, aşadar de-a face cu informaţii şi fotografii, bine organizate în cele aproape 1000 de pagini care conduc către un nou volum de zile mari: “1001 de zile care au schimbat lumea”.

Există zile în istoria noastră mai îndepărtată sau mai recentă care au schimbat fundamental lumea. Indiferent dacă astăzi ni se par epocale sau doar anecdotice, ele au marcat la vremea lor sfârşitul unei ere şi începutul alteia şi reprezintă reperele de care ne folosim pentru a înţelege cursul istoriei umanităţii.  Momentele alese în 1001 de zile care au schimbat lumea reprezintă Istoria văzută prin prisma unor întâmplări violente sau doar amuzante, a unor întâlniri decisive, a unor incidente memorabile şi evenimente dezastruoase, născute din acţiuni umane sau provocate de natură. Relatate incisiv şi însoţite de ilustraţii uluitoare şi de citate revelatoare, ele se constituie într-un ghid esenţial al evenimentelor care au dat lumii în care trăim forma ei actuală.  O carte pe care o citim ca pe un roman-fluviu de aventuri.

Semnale editoriale
Maica Domnului anunţă Apocalipsa ■ Philobia.
Autorul studiază aici dosarul secretelor apariţiilor Fecioarei Maria de la Fatima (Portugalia), Garabandal (Spania), La Salette (Franţa) şi Akita (Japonia). Concluzia lui Jovanovic este că Vaticanul ar fi minţit declarând, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată special, că cel de-al 3-lea secret lăsat de Maica Domnului la Fatima ar fi prezis atentatul asupra Papei Ioan-Paul al II-lea. O declaraţie falsă făcută cu scopul de a evita panica în rândul credincioşilor...

Al treilea Reich ■ All.
Al Treilea Reich a exercitat un impact global asupra politicii şi istoriei secolului XX. Analizând impactul pe care l-a avut războiul asupra regimului nazist şi asupra poporului german, cartea studiază ascensiunea la putere a lui Hitler, explică modul de guvernare a Germaniei naziste. Sunt examinate politica economică şi externă a regimului nazist, şi rolul acestuia în pregătirea Germaniei pentru război.

Zona 51 ■ Litera. Este cea mai faimoasă unitate militară din lume. Şi nu există! Aflată la doar 110 kilometri de Las Vegas, în deşertul Nevada, baza nu a fost recunoscută niciodată de guvernul american – dar Zona 51 a captivat imaginaţia multora, decenii de-a rândul. Autorul, Annie Jacobsen ne arată ce s-a întâmplat cu adevărat în deşertul Nevada, de la testarea armelor nucleare până la construirea avioanelor supersonice secrete folosite în războiul împotriva terorismului.

×