x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 25 de edituri româneşti la Târgul de Carte de la Leipzig

25 de edituri româneşti la Târgul de Carte de la Leipzig

15 Mar 2012   •   11:14
25 de edituri româneşti la Târgul de Carte de la Leipzig

Intre 15 si 18 martie, la Leipzig se desfasoara Targul de Carte, un important eveniment al industriei editoriale europene, standul Romaniei fiind organizat, ca in fiecare an, de Ministerul Culturii si al Patrimoniului National. Aproximativ 600 de titluri publicate de 25 de edituri autohtone sunt prezente pana duminica la standul Romaniei, de la Targul de Carte de la Leipzig. Editia din 2011 a Targului de Carte de la Leipzig s-a bucurat de participarea a 2150 de editori din 36 de tari, atragand peste 160.000 de vizitatori.

In cadrul programului organizat de Ministerul Culturii si al Patrimoniului National, sambata, pe 17 martie, scriitorii Robert Serban si Daniel Vighi vor sustine lecturi publice la standul Romaniei, E 404, Halle 4, la ora 13, respectiv 14. Iar duminica, de la ora 16, cei doi autori vor fi prezenti in Forumul OstSüdOst, Halle 4, Stand E505, pentru lecturi si o intalnire cu cititorii.

Robert Serban va citi din volumul sau de poezie 'Moartea parafina', nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pentru anul 2010 si laureat al Premiului pentru Poezie acordat de Filiala Timisoara a USR. Iar prozatorul Daniel Vighi va citi din volumul 'Fahrplan fur die Sixties' (Plan de calatorie in anii saizeci), publicat la Stuttgart in traducerea lui Gerhardt Csejka. (Raducanu Mara)

×