x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 5 ARME ingenioase și neobișnuite, folosite de-a lungul istoriei, despre care foarte puțini oameni au aflat (galerie FOTO)

5 ARME ingenioase și neobișnuite, folosite de-a lungul istoriei, despre care foarte puțini oameni au aflat (galerie FOTO)

10 Oct 2017   •   20:57
5 ARME ingenioase și neobișnuite, folosite de-a lungul istoriei, despre care foarte puțini oameni au aflat (galerie FOTO)

Istoria omenirii este marcată de războie care au lăsat în urmă orori greu de descris în cuvinte. Cruzimea face parte din om, iar scopul meschin de a ne omorî între noi a existat dintotdeauna și a fost factorul declanșator al marilor dezastre care au marcat istoria omenirii.

Din ingeniozitate sau din nevoia de a se apăra, oamenii au găsit de-a lungul timpului, nenumărate căi de a-și manifesta agresivitatea față de dușmani cu ajutorul armelor.

Pe lângă armele convenționale, cu care suntem familiarizați, istoria a consemnat existența câtorva arme ingenioase, despre care foarte puțini am auzit până acum.
Iată câteva dintre aceste instrumente criminale:

1. Focul grecesc

Folosirea focului în scopuri militare este la fel de veche ca şi arta războiului. Însă focul grecesc a reprezentat o armă specială, care a asigurat rețeta succesului atunci când grecii bizantini lansau atacuri împotriva navelor arabe. Rețeta succesului acestei teribile arme este un secret foarte bine păzit de secole.

Focul grecesc era o armă incendiară, produsă de calitățile napalmului din epoca noastră, folosit de bizantinii din evul mediu. Odată aprins nu mai putea fi stins decât cu urină sau nisip.

Lansarea a focului se făcea printr-un sistem de conducte care porneau din vârful catargului corăbiei bizantine și se proiecta pe nava dușmană prin ajutajul aflat pe ornamentul din prora corăbiei (femeie sau balaur).

Folosit cu efect devastator împotriva asediilor arabe, focul grecesc a fost întrebuinţat atât în Reconquista bizantină din secolele IX-X, cât şi în asigurarea frontierelor împotriva bulgarilor (970-971), a ruşilor (941, respectiv 1043), dar şi pentru înăbuşirea revoltelor interne.

2. Umbrela bulgărească

Umbrela bulgărească este o armă secretă din lumea spionajului, proiectată de KGB. Această armă ciudată a devenit cunoscută în toată lumea..................

Citește continuarea AICI

 

×