"Arta culinara pentru studiosi" nu este o carte despre gatit. Este o carte despre inteles, gandit, judecat si creat. Retete sunt din belsug in carti si pe internet. Ingrediente, cantitati, moduri de preparare iti sar in cale la tot pasul. Cu poze ademenitoare, atractive, care te fac sa salivezi – ma rog, nimeni nu garanteaza ca sunt la fel de gustoase pe cat sunt de aratoase. Sunt lucruri pe care orice studios le stie. Insa nimeni nu iti poate spune cum se obtine ceva ca in poze. De ce uneori iese si alteori nu. Prietenii nu pot explica nici ei de ce lor le iese ce tie nu vrea cu nici un chip sa-ti iasa.
Daca te intereseaza sa afli, sa stii, sa intelegi mecanismele si fenomenele misterioase care iti pun pe masa o salata gustoasa, o friptura rumenita cu arome ademenitoare, o prajitura pe care o mananci si din ochi, aceasta carte iti este dedicata, destinata si recomandata. Important nu este sa fii bucatar de profesie sau un simplu amator, pasionat sau nu de gastronomie. Ce conteaza cu adevarat este sa fii curios sa afli si sa stii.
Daca te recunosti in calitatile studiosului, "Arta culinara pentru studiosi" te invata sa-ti satisfaci pasiunea pentru cunoastere. Sa iti delectezi familia si prietenii cu preparate de exceptie. Realizate de tine, in propria bucatarie. Si, de ce nu, chiar create de tine. Pentru ca "Arta culinara pentru studiosi" face din studiosul curios un ucenic vrajitor in bucatarie.
Nu este o carte de bucate clasica. Nu te dascaleste. Iti explica fenomenele care se petrec sub ochii, sub nasul si in imediata apropiere a papilelor tale gustative.
Volumul este aparut recent la Editura Paralela 45.