x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Adevărul care ucide

Adevărul care ucide

de Sebastian S. Eduard    |    18 Apr 2008   •   00:00

Un nou roman în colecţia “Thriller and mystery”: Autoarea best-seller-ului “Minciuni periculoase” (Humanitas fic­tion, 2007) revine în aceeaşi colecţie cu un nou thriller, “Ade­vărul care ucide”.

Un nou roman în colecţia “Thriller and mystery”:

Autoarea best-seller-ului “Minciuni periculoase” (Humanitas fic­tion, 2007) revine în aceeaşi colecţie cu un nou thriller, “Ade­vărul care ucide”.


SUBIECT. Cum reac­ţio­nezi cînd ţi se spune că eşti... altcineva? Că viaţa ta este un spectacol atent regizat? Că eşti fiica unui criminal? În “Minciuni peri­culoase”, scriitoarea Ridley Jones în­cearcă să-şi des­cifreze trecutul şi... abia sca­pă cu viaţă. Acum, mai prudentă, se mulţumeşte cu o existenţă banală. Dar trecutul nu vrea să moară. Ridley e avertizată că în fiecare dintre fotografiile pe care le-a făcut în ulti­mul an apare silueta ameninţătoare a unui barbat. Un necunoscut o supraveghează. Cine? De ce? Evenimentele capătă o turnură ireală: după ce a fost interogată de FBI, urmărită de asasini profesionişti şi părăsită de familie, Ridley se po­meneşte într-un hotel din Londra. Rănită. Nu ştie cum a ajuns acolo. În locul ei, oricine s-ar duce la poliţie, dar ea nu are voie să joace după re­guli. Dacă vrea să afle odată pentru totdeauna adevărul, trebuie să gă­sească fantoma din fotografii. Trebuie s-o înfrunte. “Ridley este femeia zilelor noastre: voluntară şi dură cînd nu mai are încotro. O lectură acaparatoare”, scrie New York Daily News.

 

AUTOAREA. Lisa Unger (n. 1970 la Hartford, Connecticut) a absolvit New School of Social Research şi a lucrat cîţiva ani la New York, în publicitate. A debutat în 2002 cu “Angel Fire”, un mystery pu­blicat sub numele ei de fată, Lisa Miscione, urmat de alte trei romane poliţiste. Primul ei thriller, “Min­ciuni periculoase” (2006) a consacrat-o definitiv pe autoare): a ajuns instantaneu în topul New York Times, se numără printre puţinele “Cărţi in­ternaţionale ale anului” şi va fi tradus – deocamdată – în 21 de limbi. Cititorii şi criticii o consideră pe Unger una dintre cele mai ori­ginale şi proaspete voci ale genului, iar Lee Child caracterizează roma­nul drept “plin de tensiune, emo­ţionant şi sexy”.

 

Semnale editoriale

Cum să-ţi îngrijeşti soţul

Editura Curtea Veche. Femeile vor să fie îndrăgostite, să se mărite şi să trăiască fericite pînă la adînci bă­trî­neţi. Cu toate acestea, dispreţul manifestat faţă de bărbaţi şi dezinteresul în ceea ce priveşte valorile, sentimentele şi nevoile soţilor au devenit o caracteristică a relaţiei băr­bat-femeie în zilele noastre. În aceas­tă carte, dr Laura Schlessinger vă în­vaţă – prin exemple reale şi prin soluţii concrete – cum să vă folosiţi de această forţă pentru a obţine plăcerea sexuală, intimitatea, iubirea, bucuria şi pacea interioară de care aveţi nevoie pentru a trăi o viaţă de cuplu echilibrată şi fericită.

 

Focul sălbatic

Editura Rao. Bine ati venit la Clu­bul Custer Hill – un club amplasat într-o cabană de vînătoare luxoasă, printre membrii căruia se numără unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri, militari şi oficiali guvernamentali din SUA. Aparent, clubul este un loc de relaxare între prieteni. Însă, într-un week-end de toamnă, comitetul executiv al clubului se întruneşte să discute despre tragedia din 11 septembrie – şi să finalizeze un plan de răzbunare, cunoscut numai sub numele de cod “Focul Sălbatic”.

 

Leacuri

Editura Corint Jr. Cartea a treia din seria Septimius Heap. Cînd Silas Heap desigilează o cameră uitată din Palat, eliberează fantoma unei regine care a trăit cu 500 de ani în urmă. Regina Ethelcrunta este la fel de îngrozitoare moartă cum a fost şi în viaţă, si tot pusă pe rele. Dar pentru planul ei diabolic de a-şi asigura viaţa veşnică are nevoie de supunerea Jennei, de dispariţia lui Septimus şi de talentele fiului său, Marcellus Pye, faimos Alkimist şi Tămăduitor.

 

Zînele punkiste la New York

Editura Tritonic. Zînele lui Martin Millar sînt cu totul diferite de cele din poveştile copilăriei: sînt zîne cărora le place să-şi vopsească părul, să bea whisky, să mănînce ciuperci vrăjite, să cînte la vioară şi să se ia la bătaie cu alte zîne. Povestea începe cînd doua zîne scoţiene exilate din patria lor se trezesc în New York. Morag şi Heather descoperă uimite noul mediu, dar încearcă să se integreze. Află că nu sînt singure în marele oraş, şi conflictele cu zînele de toate naţionalităţile nu încetează să apară…

×
Subiecte în articol: carte new york