x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Artistul Mălăele cu “Rătăciri” la Bookfest

Artistul Mălăele cu “Rătăciri” la Bookfest

de Maria Sârbu    |    31 Mai 2012   •   17:01
Artistul Mălăele cu “Rătăciri” la Bookfest

Pe 'scena' Salonului International de Carte Bookfest se va afla sambata, de la ora 17:00, un mare artist - Horatiu Malaele. El isi va lansa la standul Grupului editorial ALL noua carte, 'Rataciri' (Editura ALLFA). Fara indoiala, Malaele va insufleti atmosfera, iar lumea ar trebui sa-i dea crezare unei legende in viata a teatrului romanesc, Radu Beligan, cand spune: 'Tot ce face Horatiu Malaele, atunci cand nu e pur si simplu exceptional, e de-a dreptul genial. Dovada acest volum pe care l-am citit cu uimire si admiratie. Pe nerasuflate. Ce mai pot sa zic?'.

Editorul acestei carti spune ca Horatiu Malaele - cel care este arhicunoscut ca actor, dar si ca grafician - 'isi surprinde publicul cu o sarja bine echilibrata de povestiri si incercari literare. Si, chiar daca volumul este intitulat “Rataciri', cititorul va fi placut surprins sa constate ca autorul nu este deloc un ratacit pe taramul literaturii'.

Numele lui Horatiu Malaele l-a facut pe Mario Demezzo, CEO Grupul Editorial ALL, sa declare mandru: 'Aparitia cartii 'Rataciri' de Horatiu Malaele este, pentru Grupul Editoril ALL, un eveniment si un motiv de bucurie. Este un eveniment pentru ca noi credem ca avem nevoie de carti care sa promoveze valori autentice. Ne dorim sa punem un accent puternic pe autorii romani care pot inspira cu adevarat si sa ii aducem in fata publicului dornic de cultura. 'Rataciri' este, in acelasi timp, o bucurie, pentru faptul ca un profesionist exigent ca Horatiu Malaele ne-a acordat noua increderea sa. Speram sa va bucurati de aceasta carte cand o cititi, la fel de mult cum ne-am bucurat noi cand am editat-o! '.

Horatiu Malaele ne-a dat o lamurire in ceea ce priveste cartea sa, titlul acesteia: 'Rataciri este o placheta, o carte care mai mult se respira decat se citeste, in care am adunat ganduri, povesti, poezii, unele noi, altele mai vechi, unele recompuse, scrise atunci cand s-a putut sau atunci cand a fost nevoie. Parafrazandu-l pe Sorescu, pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume li s-au spus Rataciri. Mai toate au avut traversat intr-un fel viata mea, unele in varful picioarelor, altele cu agresivitate, intamplari care ma contin si, daca vreti, ma certifica. Spune latinul: 'nostra pagina hominem sapit' – pagina noastra miroase a om. Daca veti avea curiozitate si ragaz, va astept la ora 5, pe data de 2 iunie, la standul Editurii ALL – Bookfest 2012'. (Maria Sarbu)

×