x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Autorul "Versetelor satanice" vine în România

Autorul "Versetelor satanice" vine în România

18 Sep 2009   •   00:00
Autorul "Versetelor satanice" vine în România

Salman Rushdie, unul din cei mai importanţi scriitor al momentului şi autor al "Versetelor satanice", şi-a confirmat oficial vizita pe care o va efectua în România în perioada 23 - 26 noiembrie. Invitaţia fusese lansată de Editura Polirom, prin intermediul actriţei Monica Bârlădeanu.



Evenimentele organizate cu această ocazie vor cuprinde conferinţe, întâlniri cu cititorii şi presa şi scriitorii din România, dar şi o vizită în Transilvania.

Editura Polirom, cea care a publicat unul din cele mai recente volume ale scriitorului, "Seducătoarea din Florenţa", i-a dedicat acestuia o serie de autor. Anul trecut, romanul "Seducătoarea din Florenţa" a fost nominalizat la Man Booker Prize, fiind îndelung lăudat de criticii literari din lumea întreagă, scrie antena3.ro.

Salman Rushdie s-a născut în 1947 la la Bombay (Mumbai), însă la vârsta de 13 ani el a plecat în Anglia, unde a studiat la King's College din Cambridge. A lucrat pentru a scurtă vreme în televiziune, apoi a început să-şi construiască o carieră de scriitor profesionist.

Unul dintre cele mai importante romane scrise de Salman Rushdie este "Copiii din miez de noapte", distins cu două premii importante. Printre romanele scrise de Salman Rushdie se mai numără: "Ruşinea", "Versetele satanice", "Harun şi Marea de Poveşti", "Harun şi Marea de Poveşti", "Pământul de sub tălpile ei" şi "Dincolo de limite".

×
Subiecte în articol: carte