x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Azi începe Bookfest

Azi începe Bookfest

de Sebastian S. Eduard    |    29 Mai 2012   •   22:19

Nu mai putin de 300 de evenimente - lansari de carte, sesiuni de lectura si intalniri cu personalitati ale lumii literare romanesti si internationale, concerte, proiectii cinematografice, reprezentatii de teatru pentru copii si cursuri de limba franceza - vor avea loc cu ocazia targului Bookfest 2012. Jurnalul National trece in revista cateva dintre cele mai importante evenimente.

Deschiderea are loc astazi, de la ora 12:00, pentru ca o ora mai tarziu Polirom sa va invite la standul sau pentru lansarea celor mai recente volume din Biblioteca medievala: "Consolarea filosofiei' de Boethius, "Despre iubire' de Andreas Capellanus, "Cartea definitiilor' de Avicenna. Invitati sunt Horia-Roman Patapievici, George Grigore, Alexander Baumgarten. De la ora 16:00 in Pavilonul C3 putem merge la film. "Cinema dupa carte' ne propune doua vizionari gratuite: "Vipère au poing' de Philippe de Broca (2004, 1h40min), adaptare dupa romanul lui Hervé Bazin si "Madame Bovary' de Claude Chabrol (1991, 2h20 min), adaptare dupa romanul lui Gustave Flaubert.

Tot de la ora 18:00 Curtea Veche Publishing va invita la sesiunea de autografe Mihaela Bilic - "Sanatatea are gust' si "Traiesc, deci ma abtin'. La ora 18:30 are loc inaugurarea standului invitatului de onoare - Franta.

×