x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bestseller istoric: “Mâna Fatimei”

Bestseller istoric: “Mâna Fatimei”

21 Feb 2013   •   12:13
Bestseller istoric: “Mâna Fatimei”

Ildefonso Falcones, autorul bestsellerului “Catedrala Mării” revine la Rao cu un nou roman istoric – “Mâna Fatimei”.
În cea de-a doua jumătate a secolului al XVI-lea, în opulenta Cordobă, un tânăr maur, sfâşiat între două culturi şi două iubiri, începe o luptă înflăcărată pentru toleranţă religioasă şi drepturile poporului său. În anul 1568, în văile şi munţii din Alpujarras a izbucnit strigătul revoltei: sătui de nedreptăţi, spolieri şi umilinţe, maurii se confruntă cu creştinii şi încep o luptă inegală care nu se putea încheia decât cu înfrângerea şi răspândirea lor prin tot regatul Castiliei. Printre cei răsculaţi se află şi tânărul Hernando. Fiu al unei maure şi al preotului care a violat-o, este respins de către ai săi, din pricina originii sale, dar şi de către creştini, din cauza culturii şi a obiceiurilor familiale. În timpul insurecţiei, cunoaşte brutalitatea şi cruzimea unora şi a altora, dar întâlneşte şi iubirea în persoana curajoasei Fatima, cea cu mari ochi negri. După înfrângere, silit să trăiască la Cordoba în mijlocul dificultăţilor existenţei de zi cu zi, toate puterile sale se vor concentra pentru a face astfel încât religia şi cultura lor, a celor învinşi, să îşi recapete demnitatea şi rolul pe care le merită. Pentru aceasta, va trebui să treacă prin multe primejdii şi să îşi asume iniţiative curajoase şi foarte riscante...
Cititorii romanului "Catedrala Mării" vor găsi şi în această a doua carte a autorului aceleaşi note care au adus succesul celei dintâi: fidelitatea istorică îngemănată cu o poveste pasionantă de dragoste şi ură, de iluzii pierdute şi speranţe care dau sens vieţii şi o lansează pe căile aventurii.
____________________________

Semnale editoriale
Cum să duceţi lucrurile la bun sfârşit ■ Meteor Press. Descoperiţi eficientul sistem al lui David Allen pentru a vă îmbunătăţi spectaculos organizarea, eficienţa şi a beneficia la maximum de propriile capacităţi creatoare atât în viaţa profesională, cât şi în afara ei.
Unul dintre factorii majori generatori de stres este teama de a pierde controlul asupra sarcinilor, proiectelor sau numeroaselor aspecte complexe ale vieţii cotidiene. David Allen a pus la punct un sistem pentru a va ajuta să vă eliberaţi mintea de o povara inutilă fără să pierdeţi din vedere nici un proiect, nici o intenţie, nici o sarcină, nimic din ceea ce este cu adevărat important pentru dumneavoastră.
 
Cum să lucrezi cu duşmanii ■ Meteor Press. Volumul de faţă este un ghid accesibil tuturor celor care s-au confruntat cu situaţii sau persoane dificile la locul de muncă. Cartea conţine 10 strategii de supravieţuire, descrie cele mai dure 15 tipuri de “duşmani” şi oferă sfaturi pentru a transforma aceste situatii “ostile” în avantajul dumneavoastră. Numeroasele studii de caz şi tehnicile eficiente de comunicare şi limbaj prezentate de Mike Leibling vor ajuta cititorul nu numai să identifice persoanele şi situaţiile cu adevărat dificile, ci şi să le facă faţă (sau, preferabil, sa le evite din capul locului). Doua atuuri fac din aceasta carte un “must have”. Primul: experienţele descrise de diverse persoane îi creionează o latură practică şi îi dă cititorului sentimentul că nu este singur în incercarea lui  – au trecut şi alţii prin aceeaşi situaţie. Al doilea atu al cărţii este dat de faptul că, deşi se axează pe relaţiile de la locul de muncă, ideile pe care le promovează sunt la fel de utile şi în relaţiile sociale.

×