x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bookfest: criza mare face cartea mică

Bookfest: criza mare face cartea mică

de Sebastian S. Eduard    |    11 Iun 2010   •   00:00
Bookfest: criza mare face cartea mică
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Evenimentele sunt multe la număr, intrarea este liberă, vremea este frumoasă (chiar prea frumoasă după gustul unora) - aşa că invitaţia la această ediţie Bookfest nu poate fi refuzată. Şi încă ceva: anul acesta, reducerile sunt într-adevăr serioase. Criza economică şi-a spus cuvântul şi în acest domeniu, aşa că editorii încearcă fel de fel de strategii pentru atragerea publicului.



Nemira, de exemplu, oferă 250 de titluri la preţuri unice de 5 şi 10 lei, practicând la restul volumelor discounturi de până la 25%. Mai mult, tradiţionala tombolă continuă şi în acest an, aşa că, dacă ai carte (de la Nemira), este posibil să ai parte şi de o excursie în Grecia. Editura Publica vine şi ea cu o reducere de 20% din preţul de bază. "Pe noi, criza nu ne-a afectat foarte mult", ne povesteşte Bogdan Ungureanu, executive Manager Publica.

"Publicul nostru este oarecum nişat, iar criza se reflectă mai puţin în această categorie de cărţi". Curtea Veche ne îmbie cu reduceri între 15% (la volumele noi) şi care pot merge până la 50% (la cele vechi), dar există şi volume cu preţuri unice, de 5 şi 10 lei. În plus, orice volum al lui Jamie Oliver poate fi cumpărat la 50 de lei. Un discount progresiv care merge până la 35% în cazul volumelor pocket practică şi Editura Rao, unde de asemenea mai întâlnim reduceri de până la 30% în cazul enciclopediilor. Polirom vine cu 100 de titluri la preţ unic de 9,99 lei şi ne propune în rest o reducere de 20%, în timp ce Tritonic propune aceeaşi reducere. Grupul Editorial Corint (Corint, Corint Jr, Leda) ne propune şi el discounturi importante care variază între 35% şi 70%. În fine, Litera practică reduceri între 25% şi 60% şi are câteva oferte speciale. Una dintre ele: trei ghiduri turistice din categoria Top 10 pentru 50 de lei.

Evenimentele nu sunt puţine nici în acest an. Vineri, Polirom lansează la ora 14:30 volumul lui Radu Aldulescu "Ana Maria şi Îngerii", la ora 16:00, Rao ne dă întâlnire cu Rosa Montero, pentru o sesiune de autografe, în timp ce Humanitas, la ora 17:30, ne propune să participăm alături de Lucia Hossu Longin la festivitatea de lansare a volumului "Orizonturi roşii" (Ion Mihai Pacepa). Seara de vineri se încheie la ora 20:00 cu un concert Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers. Sâmbătă, la 13:30, Gabriel Liiceanu te provoacă la Standul Humanitas la o "Întâlnire cu un necunoscut", pentru ca o oră mai târziu Dan C Mihăilescu să vorbească despre "Cioran şi fascinaţia nebuniei".

În fine, la 17:00, Curtea Veche te aşteaptă la o lansare specială: "Fata din Nazaret", prilej pentru întâlnirea cu autorul dar şi cu invitaţii săi: Maia Morgenstern, Marius Tucă, Cristian Tabără, Grigore Arsene.

×
Subiecte în articol: carte