x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Calendar religios - 5 februarie. Sfânta Muceniță Agata

Calendar religios - 5 februarie. Sfânta Muceniță Agata

05 Feb 2018   •   00:48
Calendar religios - 5 februarie. Sfânta Muceniță Agata

Pe data de 5 februarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfintei Mucenițe Agata. Aceasta s-a născut în cetatea Panormos, din insula Sicilia Știm și că ea a fost frumoasă și bogată.

A fost ceruta in casatorie de dregatorul Cvintian, insa, a refuzat pentru ca a ales sa traiasca pentru Hristos. Este incredintata unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta sa o faca sa lepede credinta in Hristos. Avand in vedere ca nu a dat curs cererii in casatorie si ca nu a renuntat la renuntat la credinta in Hristos, va fi supusa la mai multe chinuri. Din acestea amintim ca i-a fost taiat pieptul, cu un cleste de fier.

Despre vindecarea sa in chip minunat, aflam ca: "La miezul noptii i s-a aratat Sfantul Apostol Petru, cu chipul batran si cinstit, purtand in mainile sale multe doctorii. Eu stateam si priveam la tine in ceasul acela, cand ai rabdat chinurile si am cunoscut ca este cu putinta sa se tamaduiasca pieptul tau; pentru aceea am si venit aici". Sfanta mucenita Agata a raspuns: "Eu niciodata n-am obisnuit trupul meu cu nici un fel de doctorie". Batranul i-a zis: "Si eu sunt crestin si nadajduiesc sa te tamaduiesc; am venit la tine, deci nu te rusina de mine".

Sfanta i-a raspuns, zicand: „Tu esti barbat, iar eu sunt fecioara, cum voi putea ca fara de rusine sa-mi descopar pieptul inaintea ta?”. Iar batranul i-a zis:.......................

Citește mai departe aici

×