x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Calendar religios - 5 martie. Sfântul Mucenic Conon din Isauria. Cei bolnavi se ungeau cu sângele lui și se vindecau

Calendar religios - 5 martie. Sfântul Mucenic Conon din Isauria. Cei bolnavi se ungeau cu sângele lui și se vindecau

05 Mar 2018   •   00:17
Calendar religios - 5 martie. Sfântul Mucenic Conon din Isauria. Cei bolnavi se ungeau cu sângele lui și se vindecau

Pe data de 5 martie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Conon din Isauria. E torturat și înjunghiat cu cuțite. Cei bolnavi se ungeau cu sângele lui și se vindecau.

Acesta a trăit pe vremea Sfinților Apostoli. S-a născut în Isauria. Cei de aici au primit credința în Hristos de la Sfântul Apostol Pavel. Părinții săi, Nestor și Nadia, l-au căsătorit fără voia sa.

Înainte de a se căsători, i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail, în chip de bărbat prealuminos, care, după ce l-a învățat sfânta credință, l-a botezat în numele Preasfintei Treimi, l-a împărtășit cu dumnezeieștile Taine și l-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci.

După nuntă, Sfântul Conon a luat o lumânare, a pus-o sub un vas și a întrebat-o pe soția sa: „Ce e mai bun, lumina, sau întunericul?" Iar ea a răspuns: "Lumina." Din acel moment el a început să-i vorbească despre Hristos și despre viața veșnică. Atât soția, cât și părinții săi, au primit credința în Hristos. Conon a trăit o vreme cu soția lui ca frate și soră. După puțin timp soția și părinții lui au murit, iar el s-a retras complet din viața lumii, dăruindu-se deplin vieții de rugăciune.

Sfântul a făcut multe minuni,.......................

Citește mai departe AICI

×