x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Carte despre Afrim

Carte despre Afrim

27 Iun 2012   •   08:13
Carte despre Afrim

Volumul "Radu Afrim. Tesuturile fragilitatii' semnat de Cristina Rusiecki, critic de teatru si jurnalist cultural, va fi lansat miercuri, 27 iunie, de la ora 19:00, la Libraria Carturesti Verona. Aparuta la Editura Tracus Arte, cartea incearca, asa cum sustine editorul, sa afle, sa deconstruiasca si sa justifice cauzele unui entuziasm, cel al
cohortelor de admiratori ai spectacolelor realizate de Radu Afrim, regizorul "cu fani autentici' din randul tinerilor. Despre acest "fenomen' este vorba, in primul rand, in carte.

Autoarea "dezleaga mecanismele creatiei regizorului, interesata de articulatiile interioare, vazute sau nevazute, care compun minunata lume a lui Afrim'. Volumul este bogat ilustrat cu imagini din spectacolele "regizorului fetis al generatiei tinere', majoritatea fotografiilor apartinand lui Afrim. "Radu Afrim face parte dintre cei care au schimbat fata teatrului romanesc in ultimul deceniu. Fie ca e vorba de publicul larg, fie de cel specialist, el este regizorul preferat al generatiei tinere. Ce il face atat de prizat? Vorbeste limba lumii de azi, comunica lejer si senzitiv (...)'.

×