x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cartea despre criză...

Cartea despre criză...

17 Mai 2012   •   19:49
Cartea despre criză...

Publica ne tenteaza in continuare cu carti desteste despre Creiza Economica. Ultima pe lista este "Marea contractie economica - in interiorul masinariei infernale', volum scris de Michael Lewis, unul dintre cei mai apreciati scriitori de literatura de nonfiction din Statele Unite ale Americii.

Este autorul a douasprezece carti, majoritatea dintre ele figurand pe lista de bestseller a NY Times, cum ar fi: Boomerang: Travels in the New Third World (2011), Moneyball (2011), Liar's Poker (2010), Panic: The Story of Modern Financial Insanity (2009). "Evenimentele de pe Wall Street din 2008 au fost curand redenumite, nu doar de catre liderii de pe Wall Street, ci si de Trezoreria Statelor Unite si Rezerva Federala, drept o "criza de incredere' – scrie autorul. "O simpla si obisnuita panica financiara declansata de caderea Lehman Brothers. Dar exista o diferenta intre o simpla panica financiara si ce s-a intamplat pe Wall Street in 2008. Intr-o simpla panica, perceptia creeaza propria sa realitate: cineva striga "Foc!' intr-un teatru aglomerat, iar publicul se calca in picioare in graba catre iesire. Pe Wall Street in 2008, realitatea a coplesit in cele din urma perceptia: un teatru aglomerat a ars pana la temelii cu multi oameni aflandu-se inca pe locurile lor. Fiecare mare firma de pe Wall Street era fie falita, fie legata fatal de un sistem falit. Problema nu este ca a fost permis falimentul Lehman Brothers. Problema era ca a fost permis succesul celor de la Lehman Brothers.'

'Daca doriti sa cititi o singura carte despre cauzele celei mai recente crize financiare, atunci v-o recomand pe cea scrisa de Michael Lewis.' Steven Pearlstein, Washington Post

Semnale editoriale
Ghid de cultura generala ● Litera. Ghid de cultura generala este o carte fascinanta, care va va deschide drumul spre minunata lume a cunoasterii, prin intrebari si raspunsuri interesante. Va puteti testa cunostintele, descoperind in acelasi timp lucruri noi. Volumul vine de la nimeni altii decat de la editorii Enciclopedia Britannica, din 1768, una dintre cele mai de incredere surse de informatii din toata lumea.

Socul educatiei ● Paralela 45. Socul educatiei, termen unanim utilizat, se refera la panica – obisnuita printre proaspetii parinti - pe care o starneste faptul ca izvorul mitic al cunoasterii nu are nimic magic in el. Premisa principala a cartii de fata este ca strategiile pe care societatea moderna le implementeaza in educatia copiilor sunt, in fapt, cu dublu tais, pentru ca rasturnarile de situatie pe care le-a cunoscut stiinta dezvoltarii copilului au fost ignorate. Intentia acestei carti este sa ne invete sa gandim diferit - mai profund si mai clar - despre copii.

iSteve. Steve Jobs despre Steve Jobs ● Rao. Steve Jobs este considerat un vizionar, un inventator genial, care a schimbat lumea prin ideile sale. Aceasta carte reprezinta chintesenta a peste trei decenii petrecute in lumina reflectoarelor media. Contine cele mai bune si mai provocatoare adevaruri ale omului, intreprinzatorului, inventatorului si geniul de marketing care a fost Steve Jobs: peste 200 de citate, care sunt deosebit de importante pentru oricine cauta solutii inovatoare sau doar inspiratie.

×