Cărţile de dezvoltare personală sunt la mare căutare în toată lumea. Acestea ne oferă informaţii preţioase despre psihologie, dezvoltare şi relaţionare de la specialişti cunoscuţi pe plan mondial. Astfel de cărţi ar trebui să ne ajute în viaţa de zi cu zi, dar specialiştii atrag atenţia că ar trebui să analizăm cu atenţie informaţiile, pentru că nu se aplică neapărat tuturor şi riscăm să interpretăm greşit anumite lucruri. Cărţile care îţi pot transforma viaţa şi felul de a te raporta la cei din jur sunt pe înţelesul tuturor şi uşor de citit.
Regula de 5 secunde – Doza zilnică de curaj care-ţi va transforma întreaga viaţă, Mel Robbins
Cartea ne propune să învăţăm ceva remarcabil. Autoarea Mel Robbins spune că durează doar cinci secunde ca să-ţi schimbi viaţa. Nu este o şmecherie, ci ştiinţă. Îţi schimbi viaţa cu câte o decizie luată în cinci secunde, pe rând. De fapt, este singurul mod în care te schimbi. Aceasta este povestea adevărată a Regulii de 5 secunde: ce este, de ce funcţionează şi cum a transformat vieţile oamenilor din lumea largă. Regula este uşor de învăţat şi are un impact profund. Este secretul care poate schimba orice. După ce-ai învăţat regula, poţi să începi s-o foloseşti imediat. Regula te va ajuta să trăieşti, să iubeşti, să lucrezi şi să vorbeşti cu mai multă încredere şi cu mai mult curaj în fiecare zi. Autoarea foloseşte momente celebre ale istoriei, artei şi afacerilor, dar şi concepte ale etologiei, pentru a demonstra câtă forţă poate declanşa o clipă de curaj.
Blink – Decizii bune în două secunde, Malcolm Gladwell
În Blink, autorul revoluționează felul în care înțelegem lumea interioară.
Pornind de la studii de ultimă oră din domeniul neuroștiinței și al psihologiei pentru a demonstra că diferența dintre o decizie bună și una greșită nu stă atât în volumul de informații cu care lucrăm, cât în capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esențiale, Gladwell ne învață cum putem lua decizii mai bune – acasă, la birou și în viața de zi cu zi. Toate cărţile sale au fost numărul unu în clasamentul New York Times Book Review.
Dimineaţa miraculoasă – Cele 6 obiceiuri care îţi vor transforma viaţa înainte de 8 a.m., Hal Elrod
„Dimineaţa miraculoasă” este bestseller internațional, tradus în 27 de limbi. Ce-ar fi dacă te-ai trezi mâine dimineaţă şi, ca prin miracol, toate aspectele vieţii tale s-ar transforma? Ce ar fi diferit? Ai fi mai fericit? Mai sănătos? Cu mai mult succes? Într-o formă mai bună? Ai avea mai multă energie? Mai puţin stres? Mai mulţi bani? Relaţii mai bune? Care dintre problemele tale ar fi rezolvate? Autorul spune că există un secret „nu tocmai evident” care ne va transforma în mod garantat viaţa şi totul în doar 6 minute pe zi. Cartea ne propune o metodă practicată de sute de mii de oameni din lumea întreagă.
Curajul în sălbăticie, Brene Brown
Cartea lui Brene Brown este cum nu se poate mai actuală, prin provocarea pe care o adresează - cultivarea sentimentului de apartenenţă adevărată în comunităţile în care trăim, în organizaţii şi în cultura noastră, într-un prezent în care sciziunile de tot felul sunt la ordinea zilei. Sentimentul de apartenenţă este înţeles ca dorinţă înnăscută a oamenilor de a face parte din ceva mai amplu decât propria persoană. Cu toţii avem nevoie să simţim că facem parte din ceva - dar astăzi, când omenirea trece printr-o criză spirituală a lipsei de conexiune, acel ceva trebuie cu atât mai mult să fie real - nu condiţionat, fals, ori supus negocierii. În această carte, Brene Brown ne arată cum putem restabili conexiunea umană şi apartenenţa adevărată, în ciuda divizării şi a retragerii.
Dezvoltarea umană
Dezvoltarea umană este o călătorie în care oamenii pornesc, din momentul concepţiei, un drum al experienţelor noi, pe care îl parcurg pe toată durata vieţii. Deşi fiecare călătorie este unică, există şi repere stabile: bebeluşii cresc şi devin copii, iar copiii devin adulţi. Studierea dezvoltării umane clarifică atât experienţele unice, cât şi pe cele comune trăite de-a lungul acestei călătorii prin viaţă. Autoarele pun accent pe continuitatea dezvoltării umane şi pe influenţele culturale şi istorice asupra acesteia şi subliniază interacţiunile dintre nivelul fizic, cel cognitiv şi cel psihosocial. În carte sunt integrate teorii şi cercetările de avangardă cu aspectele legate de activitatea cotidiană a psihologului. Numeroase ilustrări vin în sprijinul textului principal, aprofundând explicarea conceptelor şi oferind detalii despre cercetări într-un limbaj accesibil. Reperele pentru studiu şi punctele de verificare a cunoştinţelor incluse în fiecare capitol subliniază aspectele importante abordate şi constituie un sprijin atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori. Scrisă într-un limbaj clar şi accesibil, cartea se adresează nu numai studenţilor, profesorilor, ci şi tuturor celor interesaţi de psihologia dezvoltării umane. Pentru această carte au colaborat Diane E. Papalia, Sally Wendkos Olds şi Ruth Duskin Feldman.
CALEIDOSCOP
Placă pentru împăturirea rapidă a hainelor
În doar patru pași oricine va putea face un mic dreptunghi din bluze şi tricouri. Hainele împăturite cu placa vor fi cât o coală de hârtie A4.
Tablă de desene 3D
Tabla cu desene 3D este spectaculoasă pentru cei mici. Tot ce trebuie să faci este să introduci tabla în baza cu LED-uri, apoi pune ochelarii 3D și urmărește spectacolul. Atunci când nu va mai fi distractiv pentru copii, ștergeți imaginea cu o cârpă umedă și puteți începe din nou.
Cort pentru pat
Cortul pentru pat va fi ca o aventură pentru copii. Montarea este simplă. Prindeți de o latură a patului, cu ajutorul cataramelor, apoi aduceți peste pat și prindeți de cealaltă parte. Cortul are ca temă un cer de iarnă înstelat.