x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cele două feţe ale succesului

Cele două feţe ale succesului

de Sebastian S. Eduard    |    08 Mar 2012   •   21:00
Cele două feţe ale succesului

"Tentatia" (Editura Trei) este un roman palpitant despre un scenarist de la Hollywood, pe care succesul do­bandit pes­te noapte il arun­ca in pra­pastia compromisurilor.

Ca toti sce­­naristii de la Hollywood, David Armitage vrea sa fie bogat si celebru. Dar, timp de unsprezece ani, nu are parte decat de esecuri. Insa brusc da lovitura – unul dintre scenariile sale este cumparat de o televiziune, urmand sa se faca un serial dupa el, serial care se va dovedi de mare succes. Viata sa se schimba radical: orbit de faima pe care a dobandit-o peste noapte isi schimba Volvo-ul de pe vremea lui Reagan cu un Porsche nou-nout, isi paraseste sotia si copilul pentru o producatoare extrem de ambitioasa, care insa isi urmareste doar propriile interese. Destinul lui David ia o turnura ciudata cand un miliardar, mare amator de filme, pe nume Philip Fleck, ii propune o colaborare neobisnuita. Dependent de succes, David musca mo­meala si se trezeste ca a facut, de fapt, un pact cu diavolul, care il arunca pe neasteptate in intunecata jungla hollywoodiana.

De acelasi autor, la Editura Trei au aparut ro­manele "Nu ple­ca...", "O relatie spe­ciala" si "Jo­curile destinului".

Noutati editoriale
Povesti neterminate ● Rao. Volumul este o culegere de naratiuni care se intind in timp de la zilele de odinioara ale Pamantului de Mijloc pana la sfarsitul Raz­bo­iu­lui Inelului si cu­prind istorii despre Gandalf si intalnirea gno­­milor cu hob­bitii in fundatura, despre Ulmo, Domnul Marii si aparitia sa in fata lui Tuor, despre lungile evuri ale Numenorului inaintea scufundarii in mare si tot ce se stie despre cei cinci vrajitori.

Un trio infernal ● Nemira. Po­ves­tea incepe cu trei adolescenti de 15 ani absolut formidabili si absolut im­po­si­bil de des­par­tit: Serena van der Woodsen, Blair Waldorf si Nate Archibald. Blair era in­dra­gostita pana peste cap de Nate si de ochii sai verzi si neastamparati inca de cand era o copilita care-si dadea ifose. Ghi­nionul ei insa ca Nate visa la frumoasa si nedespartita sa prietena, Serena. Care, la randul sau, avea un secret pe care nu il impartasea cu nici unul dintre ei.

Superhero ● Cartea Romaneasca. Paul este un scriitor me­dio­cru, un editor amoral, un sot jalnic si un fiu revoltat intr-o lume a succesului rapid si a vedetelor de tot felul. Se vi­sea­za un mare ro­man­cier, isi do­res­te sa fie un "Superhero". Apasat de amintiri traumatizante din copilarie si format de povesti cu supereroi de mu­cava, osciland intre bovarism si im­postura, el reuseste totusi sa do­ban­deas­ca celebritatea mult visata in urma unui furt literar, care insa nu ra­mane fara urmari. Romanul lui Ci­pri­an Macesaru este prima dintre ele...

×