x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cele mai frumoase cărţi din România, prezentate pentru prima dată la Salonul de Carte de la Paris

Cele mai frumoase cărţi din România, prezentate pentru prima dată la Salonul de Carte de la Paris

24 Mar 2013   •   16:13
Cele mai frumoase cărţi din România, prezentate pentru prima dată la Salonul de Carte de la Paris

Un număr de 30 de cărţi din România, câştigătoare ale concursului naţional de design de carte, sunt prezentate într-o secţiune personalizată, la standul Institutului Francez, la Salonul de Carte de la Paris.

Expoziţia prezintă câştigătorii concursului naţional de design de carte 2012, cât şi o selecţie de cărţi realizate pentru două proiecte partenere - "Gala Bun de Tipar" şi "Carte cu arte" - şi a fost organizată cu sprijinul Asociaţiei "Idioma", "Galeriei Posibilă" şi Asociaţiei pentru Artă "Ilfoveanu".
Institutul Francez din Bucureşti a fost partener al celei de-a doua ediţii a proiectului "Cele mai frumoase cărţi din România" care a prezentat expoziţia şi la Târgul de carte de la Leipzig (14-17 martie), în cadrul secţiunii "Best Book Design from all over the World".

Potrivit coordonatoarei proiectului, Adina Paşca, Institutul Francez din Bucureşti a marcat în mod special la Salonul de Carte de la Paris două decenii de când România a devenit membră a Organizaţiei Mondiale a Francofoniei. România este invitată de onoare în acest an la Salonul de Carte de la Paris.

Proiectul "Cele mai frumoase cărţi din România" a fost iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură din Cluj-Napoca, în 2012, şi încurajează dezbaterea profesionistă pe tema designului de carte, prin intermediul unui concurs naţional, a unei suite de conferinţe şi expoziţii atât în ţară, cât şi în străinătate. Prima ediţie a proiectului a beneficiat de sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Agerpres.ro

×