x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cercul inovaţiei

Cercul inovaţiei

18 Noi 2011   •   21:00
Cercul inovaţiei

Un volum care prinde bine pe vreme de criza si vine sa ne arate ca, daca vrem sa supravietuim, trebuie sa fim originali. Editura Publica.

Lumea afacerilor este intr-o permanenta stare de flux, una haotica, in care singura strategie de supra­vietuire este inovatia constanta – atat pentru individ, cat si pentru organizatie.

In "Cercul inovatiei", Tom Peters isi reexamineaza, rafineaza si reinventeaza propriile opinii despre inovatie. Menirea acesteia, dupa cum spune chiar autorul, este sa "ingrozeasca" si sa "lumineze" in acelasi timp. Acestea sunt "vremuri deosebit de periculoase pentru cei care nu reusesc sa ia taurul de coarne... dar si vremuri deosebit de prolifice pentru cei care o fac". Geniul lui Peters isi lasa amprenta pe fiecare pagina a cartii prin curiozitatea insatiabila, intelectul agil, perspectiva pragmatica si misterioasa capacitate de a percepe spiritul timpului. Aceasta carte este plina de energie si de profunzime. Ea se adreseaza deopotriva mintii, inimii si sufletului. Va poate transforma compania, cariera, chiar si pe voi insiva. "Solutiile lui Peters sunt adesea radicale, intr-un joc periculos cu limita", spune Ilie Dragan, Board member al Trans European Business Academy. "Insa cazuistica ce-i serveste drept reper spune ca cine le implementeaza reuseste la scara mare. Pentru inovatie iti trebuie curaj, evadare din zona de confort, puterea de a uita un modus vivendi si de a te actualiza cu gesturi de avangarda". "O capodopera a genului... Peters nu numai ca este parintele corporatiei postmoderne, dar mai mult decat atat este primul care reuseste sa scrie literatura de management postmoderna", este de parere cronicarul ziarului Los Angeles Times...

×