x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte CONCURS. Răspunde corect şi câştigă cartea!

CONCURS. Răspunde corect şi câştigă cartea!

27 Dec 2016   •   14:32
CONCURS. Răspunde corect şi câştigă cartea!

Trezirea

de Kate Chopin

Autoare de povestiri şi romane, Kate Chopin (1850‑1904) a fost aspru criticată de contemporani pentru încăpăţânarea de a scrie despre un subiect tabu, respectiv dorinţa femeii de a fi percepută drept o fiinţă cu visuri şi dorinţe proprii, nu doar un obiect posedat de soţ sau tată.

Considerat la data apariţiei drept un roman „otrăvitor“ şi „morbid“, Trezirea este lăudat astăzi pentru curajul autoarei de a aborda teme actuale şi relevante atât pentru femeia de atunci, cât și pentru femeia zilelor noastre.

Romanul o are în centru pe Edna Pontellier, soţie şi mamă, dar înainte de toate o femeie cu un spirit liber, neîmblânzit, care nu se regăseşte defel în modul de viaţă victorian, atât de plin de constrângeri şi interdicţii. Rebelă până în măduva oaselor, ea nu pricepe în ruptul capului de ce întreaga existenţă a femeilor trebuie să graviteze în jurul copiilor şi al bărbatului. Dornică de o experienţă nouă, care să îi demonstreze că este vie, Edna se aruncă în braţele lui Robert, un bărbat la fel de neîmpăcat cu societatea şi normele ei.

 

Răspunde corect şi câştigă cartea!

Ne place să ne răsplătim cititorii pasionați de literatură, astfel că le oferim posibilitatea de a câştiga cărți de calitate, în ediţii de lux, oferite de Editura RAO. Săptămâna aceasta punem la bătaie volumul “Trezirea”. Ca să participi la tragerea la sorţi, trimite răspunsul corect la întrebarea “Ce teme tabu pentru acea perioadă a abordat scriitoarea Kate Chopin?” pe adresa de e-mail concurs@jurnalul.ro. Câştigătoarea de săptămâna trecută este Dan Grigorescu.

×