x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Conferințele revistei Tribuna, 21 – 25 martie 2024

Conferințele revistei Tribuna, 21 – 25 martie 2024

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   11:45
Conferințele revistei Tribuna, 21 – 25 martie 2024

În perioada 21 – 25 martie 2024, la Hotelul ”Seven” din Cluj-Napoca, vor avea loc manifestările prilejuite de organizarea unei noi ediții a Conferințelor revistei ”Tribuna”, una dintre revistele de elită ale culturii românești, încă de la apariția sa în 1886.

Conferințele ”Tribuna” sunt organizate cu regularitate de managerul revistei, dr. Mircea Arman, care continuă tradiția, propunând cele mai diverse teme de dezbatere. Evenimentul oferă publicului format din oameni de cultură, scriitori și diplomați din mai multe orașe ale țării o serie de conferințe, din domeniile filosofie, economie, literatură și artă, la ediția de anul acesta vedeta fiind filosofia.

În debutul manifestărilor, joi, 21 martie 2024 începând cu orele 19, dr. Mircea Arman va conferenția pe tema: ”Probleme ale revuistc culturale contemporane”.

Conferințele revistei ”Tribuna” vor continua vineri, 22 martie 2024 începând cu orele 13, cu Prof. Univ. Dr. Nicolae Iuga, care va prezenta conferința ”Prezentarea topică a sufletului omenesc la Sigmund Freud”, iar de la orele 18, Ciprian Demeter va conferenția pe tema ”Mircea Eliade – explorator al profunzimilor umane”.

Sâmbătă, 23 martie 2024, de la 13:30, Conferințele revistei ”Tribuna” vor continua cu Ani Badea care va susține o conferință cu tema ”Plasticieni contemporani în Tribuna”.

De la orele 18, dr. Mircea Arman va conferenția pe tema ”Imaginativ și adevăr”.

Duminică, 23 martie 2024, lucrările conferinței de la Cluj-Napoca vor continua de la orele 13, cu Prof. Univ. Dr. Andrei Marga care va conferenția pe tema ”Sensul vieții”. Criza sensului nu este doar a unei situații care și-a pierdut direcția. Este și criza reacției. Nu poți afla sens în cele din jurul tău când stai cu abuzurile și falsificările în brațe sau la taclale și nu faci nimic contra lor.

Duminică, 23 martie 2024, de la orele 19:30, va fi ”Rondul poeților”.

”Conferințele Tribuna” din acest an se înscriu cu succes în seria activităților culturale ale revistei, devenite deja tradiție, continuând în direcția stabilită de programul de management al dr. Mircea Arman, aceea de permanentă îmbunătățire a nivelului publicației și, nu în ultimul rând, de promovare a actului cultural.

 

 

×
Subiecte în articol: Conferințele ”Tribuna”