x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum să fii în prime time

Cum să fii în prime time

25 Mai 2012   •   18:24
Cum să fii în prime time

Jane Fonda, actrita, autoare cu record de vanzari si deschizatoare de drumuri in domeniul gimnasticii de intretinere, iti ofera o formula pentru o viata buna si cat mai implinita, mai ales dupa ce ai trecut de prima tinerete. Pe de o parte, Fonda abordeaza subiecte legate de viata sexuala, dragoste, alimentatie, gimnastica de intretinere, autocunoastere si minte. Dar, pe de alta parte, exploreaza si analizeaza etapele vietii unei femei, procesul de imbatranire si maturizare. In "Floarea varstei' (Editura Trei, 2012), ea ne ofera perspectiva completa a unui destin de succes.

Autoarea isi asezoneaza povestea cu intamplari din propria viata, precum si cu istorioare din viata altora, demonstrand, de fapt, ca asa-numitele varste critice dintre 45 si 50 de ani si, mai ales, de dupa 60 de ani, pot fi perioade plenare. Cu putin efort, putem constientiza ca in aceste etape am devenit de fapt oamenii energici, iubitori si impliniti care doream sa fim.

Semnale editoriale
Vremea bastarzilor ● Rao. Beatriz a Portugaliei - fiica lui Pedro I si a lui Inés de Castro - dupa prematura moarte a celor doi frati mai mari, va fi nevoita sa duca o existenta zbuciumata, deoarece se va afla in miezul conflictelor dintre regatele Castiliei si Portugaliei. Va cunoaste secretele cele mai intunecate ale unei monarhii in plina schimbare, unde legea este rasturnata si religia e partizana si unde singura dorinta arzatoare este de a pune mana pe putere cu orice pret.

Un miliard de ani pana la sfarsitul lumii ● Paralela 45. Tanarul astronom Dimitri Maleanov se afla in pragul unei descoperiri epocale. Dar pe masura ce ecuatiile sale il duc tot mai aproape de rezultatul indelung cautat, incep sa i se intample tot felul de lucruri neobisnuite. Si lui, si colegilor sai cercetatori. Pare ca sunt cu totii prinsi intr-un scenariu neverosimil, regizat de forte superioare necunoscute.

Cartea norilor ● All. O tanara mexicana se indragosteste: nu de un barbat fascinant, ci de un oras framantat de istorie. Tatiana ajunge la Berlin dupa ce castiga, in Mexic, un concurs de limbi straine – orasul este un premiu, o naluca, sansa de a scapa de un destin deja hotarat. Dar orasul poate fi si mofturos, fragil, schimbator ca un amant. Uneori adoptata si protejata, alteori respinsa ca un organ transplantat, Tatiana este purtata de misterul Berlinului pana la portile obsesiei.

×