x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cum testezi o saltea atunci când o cumperi online?

Cum testezi o saltea atunci când o cumperi online?

24 Aug 2022   •   11:31
Cum testezi o saltea atunci când o cumperi online?

Unul dintre capcanele saltelelor online este imposibilitatea de a le testa. De cele mai multe ori, atunci când comanzi online o saltea, o alegi și o cumperi, apoi verifici acasă confortul și comoditatea ei.

De cele mai multe ori, atunci când comanzi online o saltea, o alegi și o cumperi, apoi verifici acasă confortul și comoditatea ei.

 

Acesta este un dezavantaj pentru mulți clienți, mai ales că este vorba de o achiziție destul de importantă. Din fericire, Mattro deține showroom-uri amenajate în Plovdiv, Veliko Tarnovo, Sofia, Burgas sau Dimitrovgrad, unde poți admira și testa cele mai cerute modele de saltele, somiere și obiecte de mobilier pentru dormitoare. Aici  poți beneficia de oferte și promoții saltele, de la cele mai cunoscute branduri, achiziționând direct online.

Dar să vedem cum testezi o saltea, în așa fel încât să fii sigur că ai făcut cea mai bună alegere pentru tine și partenerul tău.

Cum verifici fermitatea unei saltele?

Cel mai bun mod de a verifica fermitatea unei saltele este să o încerci la magazin. Este recomandat să stai întins pe saltea cel puțin 15 minute, în poziția de dormit cea mai confortabilă , atunci când dormi acasă. Un astfel de test ar trebui să îți ofere indicii clare dacă salteaua e potrivită sau nu.

Cu toate acestea, fermitatea este o calitate subiectivă și greu de măsurat. Este esențial să încerci o saltea în showroom și să-i determini nivelul de confort în funcție de modul în care o percepi tu.

Cât timp ar trebui să testez o saltea nouă?

Studiile de specialitate afirmă că cei care petrec în jur de 15 minute testând o saltea nouă sunt mai mulțumiți de alegerea lor decât cei care petrec mai puțin timp. Dacă te așezi circa 5 minute în fiecare poziție de dormit, poți experimenta fiecare beneficiu al saltelei.

Cum se testează nivelul de confort al unei saltele?

Atunci când cumperi o saltea nouă, poate cel mai important argument de luat în considerare este confortul. Cea mai bună metodă de a evalua și testa confortul unei saltele este să o încerci direct la magazin. Luați în considerare poziția preferată de dormit, precum și nivelul de fermitate al saltelei, poți aprecia corect dacă salteaua este confortabilă pentru tine sau  nu.

Reglarea temperaturii

Reglarea temperaturii în saltele este de asemenea importantă. Nimeni nu își dorește o saltea prea călduroasă și inconfortabilă pe timp de vară sau una care ține rece iarna.

Saltelele https://www.mattro.ro/isleep beneficiază de un înveliș textil antialergic, care reglează temperatura, oferind căldura necesară pe timp de vreme rece dar și răcoare plăcută vara. Materialul absoarbe eficient umezeala și transpirația, reglând temperatura la nivelul saltelei. Fibrele textile creează cavități de aer care formează un flux de aer ce ajută la menținerea unei temperaturi adecvate

Toate saltelele iSleep sunt construite având două fețe, se pot roti în plan vertical și orizontal, mărind durata de viață a saltelei.

Confortul saltelei depinde de materialele din care este confecționată. Imediat ce ajungi în pat, îți vei da seama cât de confortabil este stratul superior al saltelei. Stratul de confort va apăsa corect punctele de presiune și va oferi ușurare. Trebuie să testezi personal și să percepi corect o saltea pentru a determina dacă este confortabilă pentru tine. Pentru unii oameni, un pat mai ferm este cel potrivit, în timp ce alții vor prefera o saltea mai moale. Numai tu poți măsura cu precizie ceea ce este confortabil pentru tine.

Concluzie

Testarea și cumpărarea unei saltele în magazin îți poate oferi cea mai bună experiență posibilă de cumpărare a saltelei. Dacă totuși nu este posibil acest lucru, atunci când achiziționezi online o saltea este bine să ceri sfatul specialiștilor , care te pot ajuta să alegi exact salteaua potrivită pentru tine. Experiența lor și varietatea saltelelor din oferta online vor duce cu siguranță la o achiziție corec

×