x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Dezbaterea „Să oprim violența împotriva femeilor, un fenomen accentuat în timpul pandemiei”, organizată cu ocazia Zilei Drepturilor Omului

Dezbaterea „Să oprim violența împotriva femeilor, un fenomen accentuat în timpul pandemiei”, organizată cu ocazia Zilei Drepturilor Omului

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Dec 2020   •   18:49
Dezbaterea „Să oprim violența împotriva femeilor, un fenomen accentuat în timpul pandemiei”, organizată cu ocazia Zilei Drepturilor Omului
Sursa foto: Regizoarea, actrița și activista Alina Șerban. Foto: Andrei Kertesz

Pe 10 decembrie - Ziua Internaţională a Drepturilor Omului - Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România organizează dezbaterea „Să oprim violența împotriva femeii, un fenomen accentuat în timpul pandemiei”, la care vor participa, printre alţi invitaţi, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, şi doamna Cristina Iurişniţi, Preşedinta Comisiei pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați din Camera Deputaților.

 

Conferința va avea loc online, via Zoom, joi, pe 10 decembrie 2020 (între orele 10.00-12.00) și va fi transmisă live pe pagina Facebook a Institutului Francez din România. Limbile evenimentului sunt franceza și româna (cu interpretare simultană disponibilă pe Zoom).

 

Printre participanți se mai numără doamna Alina Șerban, regizoare, actriță, activistă, și doamna Julie Dénès, autoarea cărții « Une poule sur un mur… », o mărturie despre impactul violenței psihologice și fizice asupra victimelor.

 

Pe agenda întânirii sunt subiecte precum dimensiunea pshilogică a fenomenului violenței asupra femeilor, legislația actuală în sprijinul victimelor violenței domestice, în special odată cu începerea pandemiei, precum și acțiunile coordonate de asociații și instituții publice.

 

 

Scriitoarea Julie Dénès, autoarea cărții « Une poule sur un mur… »,

 

Pandemia de Covid-19 izolează și mai mult femeile victime ale violenței domestice și le constrânge adesea să rămână alături de partenerul abuziv. În acest context, este necesar, mai mult ca oricând, ca victimele, societatea civilă și autoritățile publice, să îşi exprime punctele de vedere, în scopul de a aminti că violența nu poate fi eliminată decât printr-o voință comună și printr-un efort colectiv.

 

Evenimentul face parte din campania internațională lansată de ONU: „Non à la violence - Orangez le monde”/„Nu violenței – colorați lumea în portocaliu”, care a început pe 25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Alina Șerban