x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Din gândirea lui Woody Allen

Din gândirea lui Woody Allen

de Sebastian S. Eduard    |    17 Iul 2010   •   00:00
Din gândirea lui Woody Allen
5822-126703-sc0001d7c5.jpgHumanitas publică al doilea titlu semnat de nimeni altul decât Woody Allen, cunoscutul cineast. După "Anarhie pură" este acum rândul volumului "Apărarea invocă nebunia", unde ne reîntâlnim cu umorul său specific...

"Nu cred în viaţa de apoi, dar mi-am luat un schimb de haine." La fel ca în "Anarhie pură", Woody Allen se dovedeşte şi în acest volum un campion al persiflării. Tonul intens parodic din povestirile lui întemeiază o viziune menită să amuze, dar şi să contrarieze.

Amintirile scornite ale întâlnirilor lui Allen cu Ernest Hemingway şi Gertrude Stein, jurnalul unui revoluţionar me­xican agasat de un coleg de luptă care cântă întruna Cielito Lindo la chitară, înţelegerea voit greşită a sistemelor filozofice ale lumii, şahul prin corespondenţă practicat de două personaje măcinate de frustrări - toate acestea sunt exerciţii de alerteţe epică şi totodată dovezi ale unui ochi neliniştit, iscoditor.

Volumul "Apărarea invocă nebunia" adună 46 de povestiri din volumele de proză scurtă ale regizorului şi prile­juieşte întâlnirea cu un spirit ludic a cărui principală plăcere pare a fi tri­miterea de bobârnace peste nasul celor care iau totul mult prea în serios.


DUBAI - ANDALUZIA - PROVENCE
5822-126704-sc00017c20.jpgDestinaţie pentru orice anotimp, Dubaiul este un loc unde soarele nu apune, parcă, niciodată. De la celebrul Burj al Arab, hotelul de şapte stele, până la Palm Jumeirah, insula făcută de om, oraşul e o minune contemporană, oferind ne­numărate prilejuri de destindere şi uimire. Dacă ne gândim şi la opor­tuni­tăţile de shopping oferite de marile branduri, înţe­legem de ce Dubaiul a devenit o destinaţie obli­gatorie pentru oricine.

Oricum aţi călători, la clasa I sau cu buget limitat, acest Ghid Turistic Vi­zual vă conduce spre minu­natele locuri pe care vi le pot oferi Andaluzia şi Cos­ta del Sol. Listele di­ferite de Top 10, de la edificii în stil maur la baruri tapas şi cele mai frumoa­se plaje, vă furni­zează toate informaţiile necesare, inclusiv hărţi ale zonelor, pe clapetele ghidului. Pentru a vă economisi timpul şi banii, ghidul vă prezintă şi o listă cu lucruri de evitat.  

Ghidul Turistic Top 10 Provence şi Coasta de Azur împarte regiunea franceză sudică în opt zone, de la cele două principale oraşe, Marsilia şi Nisa, la staţiunile de pe ţărm şi peisajele montane din interiorul ţării. Oricum aţi călători, la clasa I sau cu buget limitat, acest Ghid Turistic Vizual vă conduce spre minunatele locuri pe care vi le poate oferi Provence, iar listele diferite de Top 10 vă furnizează toate informaţiile necesare.

×
Subiecte în articol: carte