x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Din nou despre OZN-uri

Din nou despre OZN-uri

de Sebastian S. Eduard    |    24 Feb 2012   •   21:00
Din nou despre OZN-uri

Doua volume aparute recent la Lifestyle Publishing ne fac cu ochiul. 'OZN, un mister neelu­cidat' si 'Stiinta si misterele OZN' incearca pe cat posibil sa puna accentele care lipsesc.

Leslie Kean, autorul volumului 'OZN, un mister neelucidat', si-a petrecut ultimii zece ani studiind fenomenul OZN, inca neexplicat. Kean a examinat cu atentie fotografii analizate stiintific si a intervievat zeci de oficiali superiori si martori din cadrul aviatiei, din toata lumea. Sprijinita de fostul sef de personal de la Casa Alba, John Podesta, Kean se foloseste de rezultatele cercetarilor sale pentru a separa adevarul de fictiune si pentru a scoate la lumina deceniile de dezinformare practicata de guvernele SUA. Pe tot parcursul cartii, autoarea prezinta dovezi de necontestat ca obiecte zburatoare neidentificate – metalice, luminoase si capabile sa execute manevre care sfideaza legile fizicii – exista cu adevarat.

Nimeni nu stie inca ce sunt aceste obiecte, desi afecteaza siguranta zborurilor aeriene si, posibil, chiar securitatea nationala. Fenomenul a fost recunoscut oficial de numeroase guverne din lumea intreaga. Din aceste motive si din multe altele, Kean conchide ca problema OZN trebuie recunoscuta pe scara mai larga si, in ultima instanta, rezolvata printr-o ancheta stiintifica obiectiva. Materialul prezentat in aceasta carte de referinta ne indreapta spre o abordare corespunzatoare a misterului OZN.

'Stiinta si misterele OZN' arunca o privire cuprinzatoare asupra datelor stiintifice legate de fenomenul farfuriilor zburatoare. Stanton T. Friedman, conferentiar si specialist in fizica nucleara, si-a sintetizat cei 40 de ani de cercetari despre OZN-uri intr-o carte ce prezinta o varietate impresionanta de sisteme spatiale si de sisteme nucleare avansate secrete. El raspunde la o serie de intrebari de fizica intr-un limbaj accesibil si nespecialistilor si ajunge la concluzia ca zborul interstelar este posibil fara a incalca legile fizicii. 

Cartea aduna informatii socante din mai multe studii de anvergura dedicate fenomenului OZN, care n-au fost suficient dezbatute de-a lungul timpului. Pune mereu intrebarea 'de ce': de ce Guvernul musamalizeaza unele informatii, de ce extraterestrii vin pe Pamant si de ce nu aleg sa aterizeze direct pe gazonul de la Casa Alba. Friedman dezvaluie informatii despre programul SETI si aminteste de aversiunea scriitorilor de science-fiction fata de OZN-uri.

×
Subiecte în articol: carte