x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte EDITURA VELLANT- “INTERVENŢII”/Noah Chomsky şi Orientul Mijlociu

EDITURA VELLANT- “INTERVENŢII”/Noah Chomsky şi Orientul Mijlociu

de Sebastian S. Eduard    |    25 Ian 2009   •   00:00
EDITURA VELLANT- “INTERVENŢII”/Noah Chomsky şi Orientul Mijlociu

O colecţie de articole semnate Noam Chomsky este un "must have" pentru politologi. Şi nu numai pentru ei, am putea spune.



Majoritatea materialelor prezentate în volumul "Intervenţii" (Editura Vellant, 2008) se referă la situaţia din Orientul Mijlociu, dar şi la complexitatea jocului de interese al lumii corporatiste în care trăim.

REVOLUŢIONARUL. Noam Chomsky - implacabilul revoluţionar al teoriei lingvistice şi criticul dezinhibat al imperialismului neoliberal, autor al mai multor cărţi de un important succes, - printre care amintim "Hegemonie sau supravieţuire", "Ambiţii imperiale", "State eşuate" etc. - înarmează cititorul român cu discernământul unei perspective informate asupra geopoliticii şi care îi va permite să abordeze, în cunoştinţă de cauză, probleme cruciale pentru viitorul umanităţii.

ŞOCANT. "Intervenţii" reprezintă o colecţie de informaţii şocante, oportune şi uşor de citit. Locul este dat de cruzimea intervenţiilor militare americane şi israeliene în zona Orientului Mjlociu - cărora le este dedicată majoritatea articolelor, în vreme ce oportunitatea este oferită de accelerarea pregătirilor de retragere a trupelor de ocupaţie din Irak. În fine, "Intervenţii" se anunţă un candidat serios la ocuparea poziţiei de best-seller, deţinută anterior de un alt mare succes publicistic al autorului, "9/11"s, nu doar prin adevărurile frapante dezvăluite aici, dar şi prin accesibilitatea lecturării acestor eseuri scrise parcă pentru oamenii ocupaţi.

×
Subiecte în articol: carte