x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Fii optimist!

Fii optimist!

de Sebastian S. Eduard    |    14 Apr 2012   •   21:00
Fii optimist!

Humanitas va propune in colectia Practic un volum pe care il veti aprecia, optimisti sau nu: 'Totul va fi bine!'. Asa sa fie?

O singura intrebare: nu stiu cui se adreseaza aceasta carte: Optimistilor care spera sa devina si mai optimisti sau pesimistilor in spatele carora se afla totusi un gram de optimist. Alta categorie, sincer, nu am gasit...

Emily Joy nu-si gaseste niciodata linistea. Medic generalist cu o familie tot mai mare, cu un sot care are o viziune cam sumbra asupra vietii si cu un cabinet plin de pacienti, ea a fost crutata de monotonia serilor petrecute cu un pahar cu vin in mana si cu un singur gand in minte: cel de a se concentra la temele scolare de a doua zi ale copiilor.

Cu toate acestea, conducandu-i pe cititori intr-o calatorie emotionanta, deseori amuzanta, care porneste din curtea unui spital din agitata Sierra Leone, tara pe atunci sfasiata de razboiul civil, pentru a-i duce tocmai in mijlocul haosului familial din bucataria unei locuinte obisnuite, autoarea isi propune cu hotarare sa descopere insusi sensul existentei si concluzioneaza ca, oricat am filozofa, numai satisfacerea necesitatilor de baza ale vietii ne face fericiti.

Cartea ei, 'Totul va fi bine! Manualul optimistului desavarsit', este o lectura obligatorie pentru oricine s-a intrebat vreodata care-i sensul existentei sale, dar a fost prea ocupat pentru a-l descoperi. O carte care incepe intr-un fel perfect optimist: 'Multumesc tuturor celor pe care i-am pus cu spatele la zid ca sa-i intreb care este sensul vietii...'. Dragut!

×
Subiecte în articol: carte