x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ghid de Bucureşti

Ghid de Bucureşti

12 Mai 2012   •   21:00
Ghid de Bucureşti

La fel de intresant este faptul ca avem de-a face, de fapt, cu doua versiuni. Una in romana si una in engleza. Si mai interesant, sa continuam in acest trend, este faptul ca volumele apar in deja celebra colectie Top 10, acolo unde au mai aparut ghiduri ale unor importante metropole ale lumii – Berlin, Londra, Amsterdam, Lisabona, Roma , Barcelona, Paris, Istanbul –, dar si ale unor zone de mare importanta turistica: Provence, Andaluzia, Toscana.

Cu sute de imagini, zeci de harti si nenumarate informatii practice, Top 10 Bucuresti este cel mai util ghid turistic al Capitalei noastre. Merita sa-l rasfoiti, pentru ca o sa fiti surprinsi. Sunt descrise amanuntit principalele atractii: Lipscani, Palatul Parlamentului, Calea Victoriei, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie a Romaniei, gradina Cismigiu, Muzeul Satului, Caru’ cu bere si Manastirea Stavropoleos.
Aflati totul despre istoria orasului, oamenii lui de seama, strazile si cladirile cele mai frumoase, felul in care s-a schimbat de-a lungul timpului. Redescoperiti-i povestile si frumusesea ascunsa. Bucurestiul merita iubit!

Itinerare de vacanta

Editura Paralela 45 ne propune un volum semnat Viorel Patrascu – “Cu Mediterana la Poarta – itinerare de vacanta'.

Un ghid documentat, scris de un autor care “stie ce spune', “Cu Mediterana la Poarta' poate fi citita si ca un roman, pentru ca, la sfarsitul lui, cu siguranta veti avea cel putin o idee de vacanta.

“De douazeci si opt de ani consecutiv fac turism international', scrie autorul. Am vizitat 31 de tari si am fost in zeci de locuri de vis, unde zilele si noptile traite mi-au infrumusetat viata. Intr-un top al acestor colturi de rai, pe primele pozitii sunt cateva dintre zonele riverane Mediteranei. Aici, descatusat sufleteste, departe de cenusiul cotidianului romanesc, i-am dat dreptate lui Alexandru Paleologu, un boier al spiritului, care spunea ca fericirea este facuta din eternitati de-o clipa.

×