x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Grupul Editorial TREI vă așteaptă la Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2022

Grupul Editorial TREI vă așteaptă la Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2022

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Mai 2022   •   11:27
Grupul Editorial TREI vă așteaptă la Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2022

Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi, la cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, aproape 100 de noutăți, peste 1000 de titluri cu reducere specială de 30%, dar și cărți la 10 lei. Iată o trecere în revistă a celor mai incitante titluri cu care vă așteptăm în perioada 1 – 5 iunie, în standul 08 din Pavilionul B2 Romexpo.

În colecția Fiction Connection, volumul de memorii 1000 de ani de bucurii și dureri de Ai Weiwei este o istorie recentă a Chinei văzută prin ochii unuia dintre marii artiști ai secolului nostru. Doi dintre cei mai cunoscuți autori francezi la nivel internațional – Guillaume Musso și Laurent Gounelle – vor fi prezenți în standul Trei cu Necunoscuta din Sena – în care intriga polițistă se îmbină perfect cu emoțiile intense și, respectiv, Intuitio - un thriller inițiatic, pe cât de original, pe atât de captivant. Castelul de hârtie, debutul Mirandei Cowley Heller, este o poveste despre dorință și fidelitate, traumă și reziliență, trecut și iertare. Camilla Läckberg și psihologul Henrik Fexeus lansează un thriller plin de suspans: Cutia, începutul unei serii captivante. Celebrul scriitor suedez David Lagercrantz lansează Obscuritas, primul roman dintr-o nouă serie crime, care propune cititorilor o pereche neobișnuită de investigatori. Un thriller psihologic sfâșietor, Femei imperfecte de Araminta Hall ne prezintă o viziune terifiantă asupra vieții domestice.

În colecția Young Fiction Connection avem patru volume mult-așteptate: Anatomie. O poveste de iubire de Dana Schwartz — o narațiune gotică plină de mister, intrigă și romantism, Ia-mă cu tine când pleci de David Levithan & Jennifer Niven — un roman plin de compasiune despre vulnerabilitate, Iartă-mă când plâng prea mult de Joya Goffney — o carte bogată în dialoguri memorabile despre rasă, prietenie, onestitate și Trandafir de asfalt de Angie Thomas — o emoționantă explorare a trecerii de la adolescență la maturitate. Primul roman grafic din seria After, După ce ne-am întâlnit, de Anna Todd, își așteaptă cititorii la standul Trei.

Pentru adolescenți am pregătit și o surpriză: la 3 cărți cumpărate din colecția Young Fiction Connection vor primi cadou o sacoșă din pânză.

Care sunt sursele mitologiei? Cum acționează miturile din diferite culturi asupra noastră, fie în mod conștient, fie inconștient, în prezent? La toate aceste întrebări și la multe altele în plus răspunde unul dintre cei importanți autori de mitologie comparată și profesor de literatură, Joseph Campbell, într-o lucrare amplă, alcătuită din patru volume, Măștile Zeului. La Bookfest vă veți putea bucura de primul volum al seriei, Mitologia primitivă, inclus în colecția Misterele inconștientului colectiv.

Prezentate într-o colecție magnifică, în șapte volume, cu un eseu revelator al renumitului savant Sonu Shamdasani (îngrijitorul ediției) – completat de o selecție de lucrări vizuale vibrante ale lui Jung – și conținând atât versiunea tradusă, cât și facsimilul fiecărui caiet, Cărțile Negre oferă un portal unic către mintea lui C.G. Jung și originile psihologiei analitice.

Jean Piaget revine la Editura Trei, în colecția Psihologie - Psihoterapie, cu un nou volum: Probleme de psihologie genetică. Copilul și realitatea - în care cititorul va descoperi scrieri în care Piaget expune și comentează ideile de bază din principalele sale cărți într-un mod accesibil tuturor celor interesați de psihologia copilului, de creștere și dezvoltare. În Sindromul impostorului, volum publicat în colecția Psihologia pentru toți, Kevin Chassangre și Stacey Callahan oferă și strategii psihoterapeutice de abordare și gestionare a acestui sindrom de care suferă anumite persoane care consideră că nu-și merită succesul.

În colecția Istorie vă propunem o carte-eveniment, cea mai cuprinzătoare și detaliată istorie a serviciilor de informații, de la Moise și Sun Tzu până în prezent — Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații de Christopher Andrew. Într-un arc de timp ce survolează secolele, cartea trasează mutația de la divinațiile lumii antice la culegerea reală de informații în cadrul operațiunilor militare.

Un stol de grauri, scrisă de laureatul premiului Nobel pentru fizică Giorgio Parisi, constituie o călătorie în mintea strălucită a unui fizician care a încercat să afle care sunt regulile sistemelor complexe, fiindcă cele simple i s-au părut mereu puțin plictisitoare. Mickaël Launay, autorul bestsellerului Marele roman al matematicii, revine la Editura Trei cu un nou volum, Teorema umbrelei sau arta de a observa lumea cu bun-simț – o călătorie captivantă care începe pe culoarele supermarketurilor și se încheie în adâncurile amețitoare ale găurilor negre. Istoria filosofiei de A. C. Grayling este prima istorie a filosofiei într-un singur volum care acoperă atât tradițiile occidentale, cât și cele orientale — o lucrare de referință prestigioasă și accesibilă, de la unul dintre cei mai străluciți gânditori de azi.

Și colecția Autori Români s-a îmbogățit cu câteva titluri excepționale: Simfonia semnelor de Adriana Săftoiu, ediția revizuită Filosofia ca mod de viață. Sursele autenticității de Cristian Iftode, noua ediție Privind înăuntru de Petronela Rotar, volumul de povestiri A râs și tata de Remus Boldea, 1989. Jurnalul unui profesor de Ion Mărculescu, romanul-puzzle Vulpea lui Akira de Ioan Mihai Cochinescu și Numai copilăria e glorioasă - Robert Șerban, în dialog cu Dorin Tudoran. Dialogul-confesiune dintre Robert Șerban și Dorin Tudoran va fi tema unui eveniment care va avea loc sâmbătă, 4 iunie, ora 18.30, la scena Arena.

Este primul târg de carte la care editura Pandora M prezintă Anansi. World Fiction, una dintre cele mai citite colecții de literatură universală. Shuggie Bain, romanul de debut al lui Douglas Stuart, tradus în peste 40 de limbi, vândut deja în peste 1 milion și jumătate de exemplare, a primit Booker Prize în 2020. A mai fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună carte a anului în Regatul Unit, British Book Awards, fiind finalistă și la National Book Award. Din aceeași colecție, romanul distins în 2021 cu  Prix Goncourt – Cea mai tainică amintire a oamenilor de Mohamed Mbougar Sarr, Noaptea oracolului de Paul Auster, Tyll de Daniel Kehlmann, Sezonul uraganelor de Fernanda Melchor, Invenții ocazionale de Elena Ferrante și Patul Fridei de Slavenka Drakulic vor fi decodate în dezbaterea de sâmbătă, 4 iunie, de la ora 13.00, la scena Arena.

Pentru cititorii de 8-14 ani, colecția LITERATI propune romanul Aventura lui Billy și a puilor de vulpe de Michael Morpurgo, o poveste despre prietenie, loialitate și supraviețuire. Colecția PanDA aduce o nouă carte din seria Elmer – Elmer și vântul de David McKee, Mamma Mu și căsuța din copac (seria Mamma Mu) de Jujja & Tomas Wieslander, cu ilustrațiile îndrăgitului Sven Nordqvist și Cele şapte minuni ale domnului Zăpăcilă de Mauri Kunnas.

Toți cei care vor achiziționa cărți pentru copii vor primi cadou Calendarul familiei 2022 cu Pettson & Findus, iar pentru 3 cărți cumpărate din colecția Anansi. World Fiction cadoul va fi o sacoșă din pânză.
 
Și Lifestyle Publishing House propune la această ediție Bookfest titluri extraordinare de dezvoltare personală, sănătate și stil de viață. În volumul Arta subtilă a nepăsării. Jurnal, celebrul autor, blogger și antreprenor Mark Manson ne oferă un Jurnal interactiv, împărțit în cinci secțiuni care oglindesc temele din Arta subtilă a nepăsării, pentru a răspunde la întrebările cele mai profunde legate de emoții, valori și responsabilitate. Îmbunătățește-ți instantaneu dispoziția de Dr. Olivia Remes vă oferă remedii pentru învingerea anxietății, panicii și stresului. Cartea te ajută să lupți cu tiparele și stările sufletești care te fac să bați pasul pe loc. În Odiseea genomului de Dr. Euan Angus Ashley vom descoperi mistere medicale și aventura incredibilă a dezlegării lor. Înger și asasin de Donna Jackson Nakazawa este o combinație între povestea captivantă a unei descoperiri și jurnalismul științific bine scris. O relatare pasionantă în care ni se prezintă  microgliile – un tip evaziv de celule cerebrale ce au o importanță vitală pentru viața noastră de zi cu zi.

×
Subiecte în articol: BOOKFEST 2022 editura trei