x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Hârtierul din Apuseni. Cărți din flori de grădină și petale de trandafiri

Hârtierul din Apuseni. Cărți din flori de grădină și petale de trandafiri

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   19:00
Hârtierul din Apuseni. Cărți din flori de grădină și petale de trandafiri
Sursa foto: facebook

Un bărbat din Munții Apuseni face hârtie din flori de grădină și petale de trandafiri.

Răzvan Supuran locuiește la țară de numai patru ani și a început să producă hărtie manuală. Anterior a studiat filosofia și a fost jurnalist dar apoi a decis să se mute la țară. 

„Trăim aproape de natură, cu rele, cu bune. Aici continuăm meșteșugul cărții, o meserie uitată în majoritatea locurilor de pe planetă. La fel cum uitată este și natura. Și buna ei folosință. Reparăm gospodăria și o facem în primul rând cu materiale naturale: pământ, lemn, lână, paie, var, nisip. Vara aceasta vom deschide și prima tabără de creație. Dacă veniți, să ajungeți în prietenie și cu atenția dedicată relaționării, nu spectacolului lumii din care noi am evadat. Aici nu mai există timp. E doar vreme potrivită“, scrie Răzvan Supuran, pe siteul său.

El  povestește că s-a mutat definitiv cu familia sa la țară și primește frecvent vizitele prietenilor. 

"Pe cafea o bem împreună, dimineața, pe pajiștea de lângă casă, având în față râul de munte și pădurea din care la primele ore se înalță în văzduh familia de ulii care își are aici cuibul. Pruncii se trezesc și ies în tihna naturii. Ne plimbăm prin pădure și pe dealuri, culegând fructe și flori. Apa pe care o bem e de la un izvor natural. Aerul pe care îl respirăm coboară de la Vârful Găina. Zâmbetul pe care îl zâmbim e luminat de lumina soarelui, spălat de apa naturii și mângâiat de vânturile văii. Pământul pe care îl atingem e necălcat de alții. Hrana e din grădina noastră. Prietenii vin săptămânal la noi. Clienții ajung mult mai rar. Sunt multe zile în care nu câștigăm nimic material. Gospodăria e una veche, la care mai avem multe de făcut. Dar suntem împreună. Copiii adorm și în brațele tatălui lor. Copiii își văd ambii părinți, împreună. Ne-am întremat, împreună. Băiatul cel mare visează să se facă fierar. Cel mic, magician", scrie artistul.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Hârtierul din Apuseni

×
Subiecte în articol: hărtie apuseni