x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte În curând: "Arabi", 3 000 de ani de istorie a popoarelor, triburilor și imperiilor

În curând: "Arabi", 3 000 de ani de istorie a popoarelor, triburilor și imperiilor

19 Feb 2021   •   15:23
În curând: "Arabi", 3 000 de ani de istorie a popoarelor, triburilor și imperiilor

O istorie cuprinzătoare și fascinantă a popoarelor și triburilor arabe, care explorează rolul limbii acestora ca piatră de temelie în cultură, acest studiu caleidoscopic acoperă aproape 3 000 de ani de existență arabă. În paginile cărții se dezvăluie modul în care limba arabă a jucat un rol vital în istorie, fiind un ajutor sau o piedică în calea progresului, și se demonstrează cum, inclusiv astăzi, limba în sine este o sursă permanentă de unitate și dezbinare. Ghidat numai de originile și evoluția limbii arabe, și nu de apariția islamului, Tim Mackintosh-Smith își începe narațiunea cu mai mult de o mie de ani înainte de Mahomed, concentrându-se asupra modului în care araba, atât vorbită, cât și scrisă, a funcționat, de-a lungul mileniilor, ca o sursă vitală de identitate culturală.

TIM MACKINTOSH-SMITH, un britanic educat la Oxford și stabilit în Yemen, este un eminent arabist, traducător și scriitor-călător ale cărui publicații anterioare includ Travels with a Tangerine și Yemen. Ultimii treizeci și cinci de ani i-a petrecut în lumea arabă, scriind despre aceasta cu multă erudiție, cu un umor aproape subversiv și cu un ochi atent, capabil să descrie detalii profunde folosind numai câteva cuvinte. Premii obținute: Thomas Cook Travel Book Award pentru Yemen: Travels in Dictionary Land. Tim Mackintosh-Smith ocupă poziția de cercetător senior la Biblioteca de Literatură Arabă.

„Măiestru și genial! Această carte nu putea fi scrisă decât de cineva cu vaste cunoștințe despre geografia sufletului arab, precum și a pământului arab.“ - Simon Sebag Montefiore, autor al cărții Jerusalem.

„Superb. Ceea ce deosebește cu adevărat această carte de celelalte este, pur și simplu, numărul informațiilor sale despre istoria arabilor, toate atrăgătoare. Există, de asemenea, o înțelegere a poveștii complexe a acestora, datorită circumstanțelor în care Mackintosh-Smith se regăsește în timp ce scrie, în vremea „blocării“ sale din Sana’a, în plin război civil, pe parcursul invaziei Yemenului de către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.“ - Steven C. Caton, profesor de studii contemporane arabe, Universitatea Harvard.

×