x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte In vino veritas

In vino veritas

de Sebastian S. Eduard    |    10 Feb 2008   •   00:00
In vino veritas
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Românii încep să “de­gus­te‘‘ şi literaturi de “specialitate‘‘. Colecţia Gastronomica a Editurii House of Guides ne propune “Ghi­du­rile lumii‘‘, lu­cra­re completată de broşura “Vinurile româneşti‘‘.

Românii încep să “de­gus­te‘‘ şi literaturi de “specialitate‘‘. O confirmă apariţia pe piaţă, la edituri diferite, a mai multor cărţi care au un singur subiect: vinurile.


Colecţia Gastronomica a Editurii House of Guides ne propune “Ghi­du­rile lumii‘‘, lu­cra­re completată de broşura “Vinurile româneşti‘‘.

 

EDIŢIE INTERNAŢIO­NA­LĂ. Volumul lui Giuseppe Si­cheri este un ghid de cunoaş­tere şi recu­noaş­tere a peste 900 de vinuri din toată lu­mea, fiind prezentate, inclusiv în imagini, podgorii din aproape 50 de ţări. În plus, acest ghid vă ajută să înţelegeţi informaţiile de pe etichetele sticlelor. Iar pentru a veni în sprijinul celor care vor să ştie cum să aleagă un vin potrivit unei anumite ocazii sau un vin care să-i placă unei anumite persoane, s-au introdus în broşura “Vinuri româneşti‘‘, ataşată acestui ghid, toate informaţiile necesare despre produsele româneşti existente pe piaţă.

 

 

ROMÂNIA 750 ML. O pereche de sâni şi cinci sticle de vin alcătuiesc coperta volumului “Ghidul vinurilor 2008‘‘, semnat Dan Silviu Boerescu (Editura Trei). Conform editurii, lu­cra­rea se vrea primul ghid al celor mai bune vinuri de pe piaţa ro­mânească, bineînţeles în selecţia autorului. În “Ghidul vinurilor 2008‘‘ găsim nu mai puţin de 249 de vinuri spumante şi distilate din vin, româneşti şi de import. Autorul ne promite o nouă ediţie, upgradată şi updatată – la anul.

 

 

GHID DE INIŢIERE. În fine, Editura Runa ne propune “Ghidul gustului. Iniţiere în arta vinului‘‘. “Nu vă speriaţi, nu citiţi, vă rog, acest ghid cu dic­ţionarul în mână‘‘, spun au­torii – Cosmin Florescu Zidurean şi Eugen Demetercă. “Veţi înţelege din context şi veţi învăţa această limbă cu paharul în mână, aşa cum am învăţat-o şi eu. Iar când primele bariere sunt depăşite, bucuriile care vă aşteaptă sunt mirabile. Baudelaire, acuzat că scrie bine fiindcă bea, a răspuns că bea ca să viseze. Şi a adăugat că, desigur, un poet visează ca un poet, iar un măcelar visează ca un măcelar.‘‘

×
Subiecte în articol: carte