Românii încep să “deguste‘‘ şi literaturi de “specialitate‘‘. Colecţia Gastronomica a Editurii House of Guides ne propune “Ghidurile lumii‘‘, lucrare completată de broşura “Vinurile româneşti‘‘.
Românii încep să “deguste‘‘ şi literaturi de “specialitate‘‘. O confirmă apariţia pe piaţă, la edituri diferite, a mai multor cărţi care au un singur subiect: vinurile.
Colecţia Gastronomica a Editurii House of Guides ne propune “Ghidurile
lumii‘‘, lucrare completată de broşura “Vinurile româneşti‘‘.
EDIŢIE INTERNAŢIONALĂ. Volumul lui Giuseppe Sicheri este un ghid de cunoaştere şi recunoaştere a peste 900 de vinuri din toată lumea, fiind prezentate, inclusiv în imagini, podgorii din aproape 50 de ţări. În plus, acest ghid vă ajută să înţelegeţi informaţiile de pe etichetele sticlelor. Iar pentru a veni în sprijinul celor care vor să ştie cum să aleagă un vin potrivit unei anumite ocazii sau un vin care să-i placă unei anumite persoane, s-au introdus în broşura “Vinuri româneşti‘‘, ataşată acestui ghid, toate informaţiile necesare despre produsele româneşti existente pe piaţă.
ROMÂNIA 750 ML. O pereche de sâni şi cinci sticle de vin alcătuiesc coperta volumului “Ghidul vinurilor 2008‘‘, semnat Dan Silviu Boerescu (Editura Trei). Conform editurii, lucrarea se vrea primul ghid al celor mai bune vinuri de pe piaţa românească, bineînţeles în selecţia autorului. În “Ghidul vinurilor 2008‘‘ găsim nu mai puţin de 249 de vinuri spumante şi distilate din vin, româneşti şi de import. Autorul ne promite o nouă ediţie, upgradată şi updatată – la anul.
GHID DE INIŢIERE. În fine, Editura Runa ne propune “Ghidul gustului. Iniţiere în arta vinului‘‘. “Nu vă speriaţi, nu citiţi, vă rog, acest ghid cu dicţionarul în mână‘‘, spun autorii – Cosmin Florescu Zidurean şi Eugen Demetercă. “Veţi înţelege din context şi veţi învăţa această limbă cu paharul în mână, aşa cum am învăţat-o şi eu. Iar când primele bariere sunt depăşite, bucuriile care vă aşteaptă sunt mirabile. Baudelaire, acuzat că scrie bine fiindcă bea, a răspuns că bea ca să viseze. Şi a adăugat că, desigur, un poet visează ca un poet, iar un măcelar visează ca un măcelar.‘‘