x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Info

Info

16 Apr 2006   •   00:00

Lansare - Confesiunile Principelui Radu


Un volum de confesiuni semnat de Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, "Persona", a fost lansat, miercuri, la Palatul Elisabeta, in prezenta Regelui Mihai, a Reginei Ana si a Principesei Margareta. "Gasesc ca aceste confesiuni sunt o datorie pe care o am pentru ca mare parte din lucrurile scrise in carte s-au petrecut in strainatate, iar publicul cititor si, in general, opinia publica le poate astfel afla", a spus autorul. "Volumul nu este al unui scriitor. Am facut o relatare, pe care am simtit-o, o obligatie", a adaugat el.

Proces - Dan Brown, acuzat din nou de plagiat


Mihail Anikine, un cercetator rus, colaborator al muzeului Ermitage din Sankt Petersburg, l-a acuzat pe Dan Brown, autorul bestseller-ului "Codul lui da Vinci", ca i-a plagiat ideile si titlul romanului pe care acesta l-a scris.

ICR - Ghid cultural deosebit


Institutul Cultural Roman (ICR) a lansat oficial "Guide du secteur culturel roumain. Un panorama en faveur de la coop...ration culturelle", o varianta in limba franceza a ghidului sectorului cultural din Romania, volum realizat in 2005, in limba engleza, de Asociatia Ecumest. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, editia curenta a ghidului a fost tradusa, adusa la zi si publicata de Ecumest cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania, al Institutului Cultural Roman si al Ministerului Afacerilor Externe - Comisariatul General pentru Francofonie.

×
Subiecte în articol: carte