x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Iranul neagă orice legătură cu atacatorul scriitorului Salman Rushdie

Iranul neagă orice legătură cu atacatorul scriitorului Salman Rushdie

15 Aug 2022   •   19:05
Iranul neagă orice legătură cu atacatorul scriitorului Salman Rushdie
Sursa foto: pixabay.com

Iranul neagă "categoric" orice legătură cu atacatorul care l-a înjunghiat, vineri, pe scriitorul britanic Salman Rushdie, autorul controversatului roman "Versetele satanice", la o conferință în nordul Statelor Unite.

"Nimeni nu are dreptul să acuze Republica Islamică Iran", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Nasser Kanani, în prima reacție oficială a Teheranului la atacul asupra scriitorului britanic, potrivit AFP.

"În acest atac, doar Salman Rushdie și adepții săi merită să fie învinuiți și chiar condamnați", a adăugat el la Teheran.

"Insultând lucrurile sacre ale islamului și depășind liniile roșii a peste un miliard și jumătate de musulmani și a tuturor adepților religiilor divine, Salman Rushdie s-a expus furiei și mâniei oamenilor", a adăugat el.

Salman Rushdie, care acum se simte mai bine, potrivit rudelor sale, a fost înjunghiat de aproximativ 10 ori de un bărbat de origine libaneză, Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani. El este urmărit penal pentru "tentativă de omor și agresiune".

Atacul, care a scandalizat Occidentul, a fost salutat de extremiștii din Iran și Pakistan.

×
Subiecte în articol: salman rushdie