x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Juan Pablo Villalobos vine în România

Juan Pablo Villalobos vine în România

de Sebastian S. Eduard    |    31 Ian 2013   •   15:25
Juan Pablo Villalobos vine în România

“Fiesta în bârlog”, prima carte a scriitorului mexican Juan Pablo Villalobos, a făcut vâlvă în toată lumea de îndată ce a apărut, ajungând direct pe lista scurtă pentru Guardian First Book  Award şi la puţin peste un an fiind deja publicată în 15 ţări. În luna martie, la invitaţia Curtea Veche Publishing,  Juan Pablo Villalobos va veni în România. 
Scriitorul va rămâne în ţară pentru trei zile (13-15 martie 2013), programul său incluzând o întâlnire cu cititorii în Bucureşti şi una Timişoara, aceasta din urmă în cadrul Salonului de carte Bookfest.

“Fiesta în bârlog” este povestea lui Tochtli, fiul unui temut mafiot mexican, care locuieşte împreună cu tatăl său şi cu o suită de servitori într-un palat izolat de restul lumii, frecventat de politicieni corupţi, de prostituate şi de oameni de afaceri dubioşi. Pentru “protecţie”, Tochtli este privat de contactul cu lumea exterioară, dar asta nu contează, pentru că palatul este el însuşi o reproducere în miniatură a Mexicului. Dorinţa sa cea mai aprigă este aceea de a avea un hipopotam pitic de Liberia.


×
Subiecte în articol: carte scriitor