x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lansare de carte. Ionuţ Vulpescu: "Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş".

Lansare de carte. Ionuţ Vulpescu: "Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş".

03 Sep 2012   •   16:38
Lansare de carte. Ionuţ Vulpescu: "Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş".

Ionut Vulpescu, consilierul fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si secretar executiv al PSD, isi lanseaza miercuri volumul "Din tara in care stanga e Cartu si dreapta e Lacatus".

Editura ART va invita la lansarea volumului de cronici si eseuri sportive Din tara in care stanga e Cartu si dreapta e Lacatus. Evenimentul va avea loc miercuri, 5 septembrie a.c., la ora 19.00, la Libraria Bastilia din Piata Romana.

Lansarea va fi onorata de prezenta si discursurile unor personalitati din viata culturala, sportiva si politica a Romaniei, dintre care ii enumeram pe fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, Nicolae Manolescu (presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania), scriitorii Augustin Buzura si Radu Cosasu, actrita Iarina Demian, profesorii universitari Vasile Morar, Valeria Sitaru si Razvan Voncu.

Este vorba de un volum de eseuri si articole pe teme fotbalistice si general-sportive, ce fructifica experienta de peste un deceniu a autorului, de cronicar de fotbal al principalelor cotidiane si reviste de sport din Romania. In 450 de pagini, este dezvoltata o pledoarie in favoarea catorva idei mai putin frecvente in fotbalul de azi: in primul rand, pe aceea ca 'sportul-rege' este un fenomen social si cultural, care angajeaza toate resursele fizice, morale si chiar intelectuale, atat ale atletului, cat si ale spectatorului.

Despre carte, criticul Nicolae Manolescu a spus urmatoarele: 'In articolele din culegerea de fata, se remarca lesne, dincolo de familiarizarea cu domeniul, perspectiva etica, fara aroganta moralizare, din care autorul priveste performanta si, deopotriva, viata sportiva. Ceea ce sporeste farmecul articolelor este naturaletea cu care Ionut Vulpescu descrie atat sublimitatile, cat si mizeriile uneia dintre cele mai umane indeletniciri. Si care are toate calitatile si toate defectele indeletnicirilor umane.'

Ionut Vulpescu a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa, din cadrul Universitatii din Bucuresti (2000) si este doctor in Filosofie, la aceeasi universitate (din 2008). De zece ani este consilierul fostului Presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. Din 2011 este secretar executiv al Partidului Social Democrat.

×