x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lansările week-endului la Bookfest

Lansările week-endului la Bookfest

31 Mai 2012   •   21:00
Lansările week-endului la Bookfest

La Targul Bookfest urmeaza week-endul de forta. Atat pentru vanzatori, cat si pentru cumparatori. Asa ca va sfatuim sa va inarmati cu multa rabdare, cu cat mai multi bani, sa parcati masina cat mai aproape de Romexpo si... sa luati aminte la ofertele din aceste trei zile. Evident ca ziua de vineri, 1 iunie, este dedicata in special celor mici.

Vineri, 1 iunie

De la ora 11:00 suntem invitati la masa rotunda “Ilustratia de carte pentru copii'. Dezbaterea este organizata de Clubul Ilustratorilor pe Scena Agora (C5). La 13:00 Editura Paralela 45 programeaza mai multe lansari de carte pentru copii: “Casutele animalelor' de Irina Bogdan; Colectia “Acordeonul cu Povesti' (“Ratusca cea urata', “Capra cu trei iezi', “Punguta cu doi bani', “Ridichea uriasa', “Ursul pacalit de vulpe', “Casuta din oala', “Coliba Iepurasului', “Scufita Rosie'). Invitati: Adriana Titieni, Madalina Radu, Bogdan Teodorescu. Tot pentru copii, de la ora 14:00, la standul Litera Daniela Nane lectureaza din “Un an din viata familiei Chit-Chit'. Editura Rao ne propune, de la ora 14:00, “Sanitarium. Locul in care nimic nu este ce pare' a fi de Eugen Ovidiu Chirovici. La standul francez de la 14:30 are loc un atelier de cartografie la initiativa lui Michelin. Prezentarea ghidului verde al Romaniei. De la ora 15:00 Margareta Paslaru ne da intalnire la standul Litera, la lansarea de carte si CD “Citim in engleza'. Marea intalnire a publicului cu Michel Houellebecq are loc tot la ora 15:00 (Scena Arena, Pav. C3). Moderatori sunt Mihaela Dedeoglu (RFI) si Matei Martin (Dilema Veche). La ora 18:00 Editura All lanseaza o noua serie, “Itsy Bitsy'. Moderator: Mario Demezzo pentru ca tot de la 18:00 Editura Art sa lanseze un volum ce nu mai are nevoie de recomandari: “Jurnalul unui pusti. Do-It-Yourself Book' de Jeff Kinney.

Sambata, 2 iunie

La ora 10:30 are loc prezentarea cartii “Syndrome de panique dans la Ville Lumière', de Matei Visniec (Editions Non-Lieu, 2012), in prezenta autorului. Margareta Paslaru va invita de data aceasta la standul Curtea Veche pentru lansarea volumului autobiografic “Eu si timpul'. Participa: Margareta Paslaru, Relus Muresan. Moderator: Constantin Vlad. De la ora 12:00 va provocam sa luati parte la o discutie intre Bernard Pivot si Horia-Roman Patapievici (Scena Arena, Pav. C3). Moderator: Luiza Vasiliu. La aceeasi ora Grupul Editorial Corint ­ Editura Leda lanseaza la standul propriu “Cele 13 motive' de Jay Asher. O jumatate de ora mai tarziu, la 12:30, la standul Humanitas se va afla Neagu Djuvara. “Aromanii: Istorie. Limba. Destin' si “Misterul' telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 si unele amanunte aproape de necrezut, din preajma dramaticei noastre capitulari' sunt volumele propuse in acest an... La 12:30, la standul Editurii Art au loc alte doua evenimente importante: lansarile volumelor “Pulbere de stele' de Neil Gaiman si “Alice in tara din oglinda' de Lewis Carroll. “Scriitor in lumea virtuala – despre creatia de continut online' este dezbaterea pe care ne-o propune Mircea Vasilescu (Scena Arena, Pav. C3) de la oara 13:00. La 13:00 va invitam la film: proiectarea filmului “Particulele elementare' (Oskar Roheler, 2006, 1h53min), adaptare dupa opera lui Michel Houellebecq (Cinema, Pav. C3). La 14:30 la standul Humanitas Gabriel Liiceanu ne propune “Estul naivitatilor noastre. Interviuri 1990-2011' de Gabriel Liiceanu. Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu. La aceeasi ora Cartea Romaneasca vine cu “Estetica lui Norman Manea' de Claudiu Turcus. La 15:00, la Editura Nemira are loc lansarea si sesiune de autografe: “Floarea de loldilal' (Volum de povestiri SF) de Ana-Veronica Mircea. Invitati: Liviu Radu, Stefan Ghidoveanu. Pentru ora 15:00 e programata o sesiune intrebari-raspunsuri urmata de o sesiune de autografe cu Michel Houellebecq. (Stand francez ­ Spatiu conferinta). Dan C Mihailescu lanseaza si el, la Humanitas (stand propriu, B08, Pav. C2) “I.L.Caragiale si caligrafia placerii'. Invitatia la film este programata, sambata, la ora 17:00. “L’amant' de Jean-Jacques Annaud (1992, 1h52 min), adaptare dupa romanul lui Marguerite Duras si “Marguerite telle qu’en elle-même' de Dominique Auvray (2006, 60 min., documentar) sunt propunerile zilei.

Duminica, 3 iunie

De la 12:00, la Curtea Veche are loc lansarea “In ariegarda avangardei. Convorbiri cu Andrei Grigor' de Eugen Simion. La aceeasi ora Editura Corint ne propune “Ghid practic si inteligent. Cum sa fii as in cresterea si ingrijirea copilului' de Louise Heren si Susan McMillan. In fine, tot de la 12:00 Marian Nazat ne da intalnire la standul Rao pentru lansarea volumului “Pe talpile Romaniei'. Editura Litera ne imbie sa facem sport alaturi de Florentina Opris si volumul “Sport, dieta si vedete' (stand propriu). O noua dezbatere este prevazuta pentru ora 15:00: “Creatori romani in spatiul cultural francez' (Scena Agora). Moderator Sorin Alexandrescu. La 17:00 Humanitas Fiction anunta prezentarea cartilor verii: “Opera sfasietoare a unui geniu naucitor' de Dave Eggers; “Concubina din Shanghai' de Hong Ying; “Harta lumii nevazute' de Tash Aw; “Si caii se-mpusca, nu-i asa' de Horace McCoy; “Tunelul' de Ernesto Sabato. In fine, ultima sesiune de cinema ne propune, de la ora 17:00, “Le Hérisson de Mona Achache' (2009, 1h40 min). Adaptare dupa romanul lui Muriel Barbery, si “La moustache' de Emmanuel Carrère (1h26 min). Adaptare dupa romanul lui Emmanuel Carrère.

×