x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Maşinile Regelui

Maşinile Regelui

26 Sep 2012   •   16:13
Maşinile Regelui

Regele Mihai si pasiunea sa de o viata. O poveste descoperita si scrisa cu placere de Principele Radu de Romania, intr-un volum pretios si elegant:'Masinile Regelui'. Cartea va fi lansata vineri, 28 septembrie, ora 12:00, la Sala Lapidarium a Muzeului National de Istorie a Romaniei.

"Legatura dintre Rege si masini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestatii Sale. Peste opt decenii de performanta la volan, de fidelitate si admiratie fata de motoare, de extraordinara dexteritate in domeniul tehnologiei auto. Astazi, dupa optzeci si cinci de ani de condus, Regele se urca la volan cu aceeasi siguranta discreta, cu o placere sfioasa, cu o robustete usor de remarcat. Trateaza masina cu respect, cu atentie, are un anume fel profund de a «simti» motorul, pe care il asculta cu sufletul si cu mintea. Automobilul pe care il conduce, ca si traficul auto si celelalte masini de pe sosea, sunt tratate de Rege tot atat de frumos si de respectuos pe cat sunt tratati oamenii pe care ii intalneste zi de zi. La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Savarsin. Daca garajul regal de la Savarsin este o ctitorie a dragostei Majestatii Sale pentru masini, acest volum doreste sa fie o ilustrare a relatiei dintre Rege si automobile si avioane.', spune cu entuziasm Alteta Sa Regala Principele Radu de Romania, care va fi prezent pentru lansare.

Volumul cuprinde numeroase imagini inedite din arhiva personala a Casei Regale, insotite de explicatii ce depasesc simplele detalii tehnice si patrund in viata membrilor Familiei Regale.

"Masinile Regelui' este un volum de colectie si un deliciu pentru cunoscatori. Cartea-album prezinta automobilele de epoca pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar si pasiunea sa pentru avioane.

×