x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Misterele istoriei...

Misterele istoriei...

de Sebastian S. Eduard    |    19 Iul 2012   •   21:00
Misterele istoriei...

A supravietuit marea ducesa Anastasia executiei bolsevice? S-a sinucis, intr-adevar, Marilyn Monroe sau a fost asasinata? A murit Ludovic al XVII-lea in inchisoarea din Templu, la varsta de numai zece ani? Ce se petrece, de fapt, in Triunghiul Bermudelor? Cine a fost Omul cu Masca de Fier? Unde se gaseste comoara templierilor? Napoleon a fost otravit sau a murit din cauze naturale, pe insula Sfanta Elena?

Intrebari ramase multa vreme fara raspuns, subiecte care au captat atentia publica de-a lungul timpului, suscitand curiozitatea oamenilor din intreaga lume si provocand, uneori, scandaluri rasunatoare…

Cartea de fata explica toate aceste enigme celebre, dar si alte mistere mai putin cunoscute, evitand cu grija capcana senzationalului si a teoriilor fanteziste lipsite de orice temei. Cele 23 de povestiri pline de suspans, de revelatii si de rasturnari de situatie ii vor convinge si pe cei mai sceptici cititori ca realitatea bate de multe ori fictiunea si ca istoria este, de departe, cel mai captivant roman.
Volumul de fata a aparut recent la Editura Litera.

Anxietatea - Editura Corint
'Anxietatea' este o carte care ofera strategii practice, accesibile si eficiente pentru a depasi starile neplacute de anxietate, astfel incat sa ne putem bucura in liniste de viata. Lucrarea se adreseaza publicului larg, metodele propuse aici putand fi puse in aplicare oricand si oriunde, fara a fi nevoie sa apelam la terapiile de specialitate.

Odiseea zeilor – Lifestylepublishing
Cercetarile exhaustive ale lui Erich von Daniken sugereaza ca 'zeii' din mitologia greaca au fost de fapt extraterestri care au sosit pe Pamant cu mii de ani in urma. Pentru toti cei interesati de Grecia, de intalnirile cu extraterestrii sau de istoria nerostita a civilizatiei, 'Odiseea zeilor' constituie o interpretare fascinanta si revolutionara a siturilor si legendelor Greciei antice.

Cartea vinurilor - Paralela 45
Matthew Jukes este autorul celui mai bine vandut ghid de vinuri din Marea Britanie, 'The Wine List'. Opt milioane de oameni ii citesc saptamanal rubrica din Daily Mail. Scrisa in stilul sau inimitabil, 'Cartea vinurilor' este marturia intelepciunii privind vinurile, pe care Matthew Jukes a acumulat-o prin eforturi sustinute pentru a imbogati cunostintele tale si a face sa sporeasca setea ta de a descoperi noi vinuri.

×