x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Nadia de Elisabeth Norebäck - un thriller psihologic electrizant

Nadia de Elisabeth Norebäck - un thriller psihologic electrizant

de ​​​​​​​Magdalena Popa Buluc 546    |    27 Iul 2022   •   13:30
Nadia de Elisabeth Norebäck - un thriller psihologic electrizant

Noul star al genului noir suedez, Elisabeth Norebäck, revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu un thriller psihologic electrizant — Nadia. „Cititorul este prins încă de la prima pagină a acestei povești care reconstituie faptele ca un puzzle, între proces, închisoare și noaptea când totul a luat-o razna. Un thriller psihologic cu un deznodământ care-ți taie suflarea”, scrie Aftonbladet despre roman, în timp ce publicația Dagensnyheter apreciază că „Norebäck își confirmă talentul cu acest roman polițist dens și incredibil de bine închegat”.

A avut totul și a pierdut totul. A fost Raza Soarelui și acum este un monstru. Fiica unei cunoscute cântărețe, Linda Andersson își însoțește cu regularitate mama pe scenă și lumea o adoră. Peste ani, copilul-minune se căsătorește cu Simon, însă într-un moment dificil descoperă că acesta o înșală. Când Simon e găsit într-o baltă de sânge, ea e acuzată de crimă pasională și condamnată la închisoare pe viață.

Toată lumea e convinsă că este vinovată și ajunge chiar și ea să se îndoiască de propria nevinovăție. Ca să supraviețuiască în cea mai periculoasă închisoare pentru femei din Suedia, se străduiește să-și uite trecutul, până când se petrece ceva neașteptat, care-i trezește amintirile. Și atunci pornește, din celula sa, pe urmele adevăratului asasin al soțului ei.

În timp ce trebuie să facă față dificultăților din închisoare, viața Lindei dinainte de asasinarea soțului ne este prezentată prin flashback-uri bine construite. Care erau relațiile dintre membrii familiei și cum acestea i-au modelat viața. Ce impact au avut asupra ei toată atenția mass-media și publicitatea din vremea copilăriei, când cutreiera țara împreună cu mama ei. Autoarea bestsellerului Spune-mi că ești a mea impune un ritm alert romanului Nadia, trecutul, prezentul și gândurile Lindei Andersson despre cine ar putea fi criminalul alternând rapid.

„Dacă ar exista o scară Richter a thrillerului, acesta ar avea cel puțin magnitudinea 9. Și dacă ar exista un barometru pentru pulsul meu în timpul lecturii, ar indica furtună. Scoate scântei, te lasă fără suflu, iar imaginile îți rămân multă vreme întipărite în memorie.” – Vängåvans

 

Elisabeth Norebäck (n. 1979) este o scriitoare suedeză al cărei roman de debut, Spune-mi că ești a mea (Editura Trei, 2020), a fost tradus în peste 35 de țări. Este o mare devoratoare de thrillere și adoră serialele polițiste. Are un master în inginerie de la Institutul Regal de Tehnologie, iar în prezent locuiește la Stockholm, împreună cu soțul și cei trei copii.

 

               

×