x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte OSHO

OSHO

de Sebastian S. Eduard    |    01 Mar 2009   •   00:00


Două volume aparţinând misticului indian Bhagwan Shree Rajneesh. Osho, pentru fanii cărţilor sale. Urmează câteva elemente filosofice.




Emoţiile şi sănătatea

Emoţiile nu pot fi permanente. De aceea se numesc emoţii – cuvântul "emoţie" provine din latinescul "emotus", care înseamnă "mişcat". Ele se schimbă, de aceea sunt "emoţii". De la una la alta, şi voi vă schimbaţi continuu. Acum sunteţi trişti, peste puţin timp sunteţi fericiţi; acum sunteţi furioşi, peste puţin timp sunteţi compătimitori. (…) Aceasta nu poate fi natura voastră, pentru că este nevoie de ceva în spatele tuturor acestor schimbări, ca o sfoară care le ţine pe toate la un loc. Aşa cum, în cazul unui buchet, vedeţi florile, nu vedeţi sfoara, dar sfoara este cea care ţine la un loc toate florile, în acelaşi fel aceste emoţii sunt toate asemenea unor flori.


ABC-ul iluminării

Greşelile sunt acceptate, nimic nu este în neregulă cu ele. Toată lumea comite greşeli şi toată lumea trebuie să le comită. Nu cere perfecţiune. Greşelile sunt bune, ele te fac să fii uman. Altfel, ori vei fi neomenesc, ori supraomenesc, şi nici una dintre aceste variante nu este benefică. A fi uman înseamnă a fi frumos, dar pentru a rămâne uman trebuie să greşeşti. Şi nu este nimic în neregulă cu greşelile!

×
Subiecte în articol: carte