x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Piraţii

Piraţii

de Sebastian S. Eduard    |    08 Feb 2008   •   00:00

Iată o carte cu totul deosebită, nu doar prin conţinutul ei – care face o incursiune în istoria piraţilor, a corsarilor şi a bucanierilor –, ci şi prin forma cu totul originală şi captivantă de prezentare.

Volum fascinant pentru fanii genului

 

Iată o carte cu totul deosebită, nu doar prin conţinutul ei – care face o incursiune în istoria piraţilor, a corsarilor şi a bucanierilor –, ci şi prin forma cu totul originală şi captivantă de prezentare. Această carte trebuie parcursă pagină cu pagină, fiindcă fiecare oferă o surpriză vizuală în care ludicul se află în prim-plan.

 

Ingeniozitate. Despre această carte senza­ţională, de o ingeniozitate cu totul ieşită din comun, Jerry Bruckheimer, producătorul bine-cunoscutei serii de filme “Piraţii din Caraibe”, scria plin de entuziasm: “O carte minunată, pentru toţi cei care îndrăgesc piraţii”. Într-adevăr, parcurgând paginile, pătrundeţi în lumea ciudată şi fascinantă a piraţilor, unde aventurile şi intrigile sunt scrise cu sânge. Barbă Neagră, căpitanul Kidd sau Anne Bonny sunt nume faimoase ce reînvie vremurile jafurilor şi ale comorilor ascunse. Dar tot din această carte aflaţi cum era viaţa la bord, ce fel de nave şi pavilioane foloseau piraţii sau ce li se întâmpla piraţilor când erau prinşi şi judecaţi. Între şi chiar în paginile fastuos ilustrate ale acestui volum veţi găsi inserturi atractive, scrisori, documente. Cu fiecare pagină vi se dezvăluie noi surprize, astfel încât lectura pasionantă devine o înfrigurată căutare de noi indicii.

 

Semnale editoriale

 

Şobolanii

Editura Nemira. Apărut în 1974, romanul este opera de debut a lui Ja­mes Herbert şi reprezintă primul vo­lum din trilogia şobolanilor, care mai cuprinde romanele “Lair” şi “Do­main”. Un tânăr profesor de desen din Londra îşi vede dintr-o dată oraşul invadat de hoarde de şo­bo­lani mai mari, mai feroce şi mai inteligenţi decât cei obişnuiţi, care răspândesc teroarea şi moartea printre londonezi.

 

 

 

 

Trilogie murdară la Havana

Editura Trei. O carte interzisă în Cuba. “Trilogie murdară la Havana” este confesiunea şocantă a unui scriitor boem care gustă din plin farme­cul şi mizeria Havanei. Un succes in­ternaţional, tradus în 20 de ţări. “Un roman genial, picant şi provocator despre Cuba contemporană”, scrie The New York Times, în timp ce Publisher Weekly comentează:”Talentul lui Gutiérrez stă în faptul că reuşeşte să creeze un personaj macho care rămâne totuşi sensibil la oamenii şi întâmplările din jurul lui”.

 

 

 

 

Femei care iubesc prea mult

Editura Amaltea. Îl iubeşti. Nu e perfect, dar cine este? E mai ciudat, mai retras, cam timid şi parcă totul în el îţi cere ajutorul. Iar tu eşti mereu acolo, când bea prea mult, când ră­mâne şomer cu lunile... Pentru că ŞTII că are nevoie de tine. Dar... de ce nu re­u­şeşti să-l schimbi? Pentru că ei co­respund unui tipar ascuns în psihicul tău. Odată ce-l vei schimba, vei deveni alta şi vei atrage un alt gen de bărbaţi. Stabileşte-ţi priorităţile: TU eşti cea mai importantă persoană din viaţa ta.

 

 

 

 

Ziua a opta

Editura Curtea veche. Thornton Niven Wilder (1897–1975) este unul din­tre marii clasici ai li­te­raturii americane de secol XX. În 1962 şi 1963, Thornton Wilder şi-a pe­trecut douăzeci de luni departe de familie şi prie­teni, în orăşelul Douglas din Arizona, la frontiera cu Mexicul, perioa­dă în care a început să lucreze la “Zi­ua a opta”, cartea care avea să-i adu­că prestigiosul National Book Award în 1968. Două fa­mi­lii dezbinate de o crimă într-un oră­şel minier din sudul statului Illinois, o evadare miraculoasă a presupusului ucigaş în chiar aju­nul execuţiei aduc ingredientele unei scrieri de mare forţă şi amplitudine, în care demarcaţiile dintre romanul de acţiune şi cel de dragoste, dintre romanul istoric şi cel de meditaţie filozo­fică sunt spul­berate în tornada epică lansată de Wilder.

×
Subiecte în articol: carte