x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Pur şi simplu: Jack

Pur şi simplu: Jack

16 Feb 2012   •   21:00
Pur şi simplu: Jack

Jack Nicholson este unul dintre cei mai apreciati actori, atat de critici, cat si de pu­blicul larg. De-a lungul carierei pana in prezent a castigat numeroase premii si a fost nominalizat la cele mai importante festiva­luri de film.

Intr-un moment al vietii in care cei mai multi oameni se gandesc sa iasa la pensie, Jack Nicholson e la fel de energic si carismatic cum a fost mereu. Si-a largit repertoriul, ajungand sa joace foarte credibil un batran ratat in "Totul despre Schmidt", a incercat si comedia pura in "Al naibii tratament!", a cola­borat, pentru prima data, cu legendarul regizor Martin Scorsese la "Cartita" si e la fel de fascinant ca intotdeauna. Cum reuseste?

Cu ajutorul si parti­ciparea multora dintre colaboratorii lui Nicholson de la Hollywood, John Parker pune cap la cap adevarul despre "marele seducator". Abandonat de tatal sau, a crescut convins ca bunica ii era mama si ca mama ii era, de fapt, sora mai mare. Aceasta copilarie iesita din comun a fost inceputul unei calatorii incredibile, care i-a adus succese de Oscar, o serie de iubite arhicunoscute si o relatie de lunga durata cu Anjelica Huston. Dorit de femei si admirat de barbatii de pretutindeni, Nicholson reuseste sa domine fiecare scena in care joaca.

Trecand mandru de 70 de ani, Nicholson nu da semne ca si-ar pierde din vitalitate. Aflati ce ascunde ranjetul sau ca de lup citind cea mai cuprinzatoare biografie a sa aparuta vreodata, "Jack" (Editura Publica). Aflati cine este de fapt Jack...

Semnale editoriale
Apocalipsa 2012 ● Nemira. La 2 septembrie 1859 a fost in­re­gistrata cea mai puternica furtuna magnetica ce a lovit vreodata Pa­man­tul. Dupa toate calculele, istoria ur­mea­za sa se repete in anul 2012. Imaginati-va anul 2012 fara sistemele de transport si telecomunicatii, privat de tranzactiile bancare, de sistemele financiare si de serviciile guvernamentale. Un colaps fara precendent!

Curtezana ● Rao. Una dintre cele mai fascinante povesti de dra­gos­te, Roma­nul Dianei Ha­e­ger ne ofera po­ves­tea ro­man­tata dintre Regele Henric al II-lea si Dia­na de Poitiers. Dupa ani de exil, va­du­va de 31 de ani este in­vi­ta­ta din nou la cur­te. Nu se astepta sa fie obiectul do­rin­telor tanarului rege. Din ratiuni politice, tanarul Henric trebuie sa se insoare cu Caterina de Medici si isi face datoria de rege. Asta nu inseamna ca iu­bi­rea pentru Diane de Poitiers se stin­ge...

Tanara mireasa ● Polirom. Ce te faci daca trecutul vine sa te traga de ma­neca exact atunci cand crezi ca, in sfar­sit, toate idea­lurile tale sunt pe cale sa se implineas­ca? Sophie Kinsella, celebra autoa­re a seriei "La cum­pa­ra­turi", scrie, sub ade­va­ratul sau nume, un roman plin de surprize si de rasturnari de situatie. "O adevarata placere, mai ales pentru cititorii impatimiti ai lui Sophie Kinsella", scrie Daily Mail.

×
Subiecte în articol: Jack Nicholson