x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Radio România Cultural aduce o dezbatere așteptată în cadrul FILIT Iași

Radio România Cultural aduce o dezbatere așteptată în cadrul FILIT Iași

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Oct 2023   •   20:00
Radio România Cultural aduce o dezbatere așteptată în cadrul FILIT Iași
Sursa foto: Serban Mestecaneanu

„Convergență sau conflict? Libertatea creației și conștiința socială în literatura contemporană” este tema dezbaterii ce va avea loc la FILIT, vineri, 20 octombrie, de la ora 18.00, la Casa Muzeelor din Iași, în Sala de conferințe. Dezbaterea va fi moderată de realizatorii emisiunii „Timpul prezent”, Adela Greceanu și Matei Martin. Invitații lor vor fi: scriitorii Delia Grigore, Laura Grünberg, Radu Vancu și activistul LGBT Vlad Viski.

Dezbaterea se va difuza în direct la Radio România Cultural de la 18.00 la 19.00 dar va continua la Casa Muzeelor, iar ulterior va putea fi ascultată în întregime pe site-ul www.radioromaniacultural.ro și pe podcastul „Timpul prezent”.

Se va discuta despre portretizarea minorităților și a grupurilor vulnerabile în literatura română contemporană, libertatea de exprimare a scriitorilor și libertatea de interpretare a cititorilor, responsabilitatea scriitorilor și importanța autoreprezentării minorităților și grupurilor vulnerabile.

„Timpul prezent” este o emisiune pe teme de actualitate socială, culturală și politică. Se difuzează de luni pînă vineri, de la 18.00 la 18.30, la Radio România Cultural și poate fi ascultată și pe platformele de podcast.

 

 


 

×
Subiecte în articol: radio romania cultural FILIT Iași