x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Răspunde corect şi câştigă cartea "Kruso, libertatea perfectă"

Răspunde corect şi câştigă cartea "Kruso, libertatea perfectă"

11 Mar 2017   •   10:30
Răspunde corect şi câştigă cartea "Kruso, libertatea perfectă"

Romanul spune povestea tâ­nărului Ed, student la Literatură, care, în anul 1989, încearcă să fugă de incredibila tragedie a morţii iu­bitei sale. Ed îşi părăseşte viaţa din Germania de Est şi se hotărăște să se îndrepte către insula Hiddensee din Marea Baltică. După ce călă­toreşte din oraş în oraş, căutând de lucru ca sezonier, ajunge în cele din urmă la Klausner, cel mai popular restaurant de pe insulă, unde devine spălător de vase.

Unul dintre primii săi prieteni devine Kruso, liderul neoficial al muncitorilor sezonieri. În curând se dovedeşte că acesta, un perso­naj charismatic, dar extrem de enigmatic, are de fapt misiunea de a-i ajuta pe fugarii care sosesc pe insulă în încercarea de a ajunge în Vest şi are totodată rolul ideologic de a-i uni pe toţi în demersul de a descoperi libertatea perfectă. Fără nicio tragere de inimă, Ed se im­plică în ritualurile de dragoste li­beră practicate de muncitori, câş­tigând acceptarea şi afecţiunea lui Kruso. Relaţia de prietenie dintre cei doi începe însă să se altereze, iar viaţa pe insu­lă se schimbă irevocabil.

Răspunde corect şi câştigă cartea!

Ne place să ne răsplătim citito­rii pasionați de literatură, astfel că le oferim posibilitatea de a câştiga cărți de calitate, în ediţii de lux, oferite de Editura RAO. Săptămâ­na aceasta punem la bătaie volu­mul “Kruso, libertatea perfectă”. Ca să participi la tragerea la sorţi, trimite răspunsul corect la între­barea “Pe ce insulă se refugiază personajul principal al cărții?”, pe adresa de e-mail concurs@jurna­lul.ro. Câştigătoarea de săptămâna trecută este Cătălina Iherbeli.

×
Subiecte în articol: Kruso, libertatea perfectă